Mahkeme, Zaman yazarına 'dur' dedi!

Zaman, Süheyla Kaplan’ın 'gazeteciliği' ve 'kişiliği' ile ilgili bir daha 'aşağılayıcı' haber yaparsa, para cezasına çarptırılacak.

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme, Zaman yazarına 'dur' dedi!

Almanya’da Fethullah Gülen hareketi ve cemaati ile ilgili bir çok habere imza atan kadın gazeteci Süheyla Kaplan, bu kez cemaati mahkum ettirdi.



Cemaatin gazetesi Zaman, Süheyla Kaplan’ın “gazeteciliği” ve “kişiliği” ile ilgili bir daha “aşağılayıcı” haber yaparsa, 500.000 Euro’ya kadar para cezasına çarptırılacak. Ayrıca tazminat davası da yolda.



Dava konusu olay, ZAMAN Avrupa’nın eski Yayın Yönetmeni ve yeni yazara Mahmut Çebi’nin, Süheyla Kaplan’ın haberlerindeki imza hatalarıyla dalga geçmesiyle başladı.



KLAVYE DE “KÜÇÜK I” OLMAYINCA…



Daha önce Anadolu Ajansı, ardından ANKA’da muhabirlik yapan Kaplan’ın, Almanca klavye kullandığı için, haberlerinde küçük “ı”, “ş” gibi karakterlerin çıkmamasını sorun eden Çebi, onun “sık sık” diye yazarken, yanlış anlaşıldığını ima etti. Bir çok kez de kendisine konuyla ilgili mail yazdı.

Sonunda Cemaat’le ilgili eleştirel haberlere cevap olarak “Ah Süheyla vah Kaplan” başlıklı bir yazı da kaleme alan Çebi, burada Kaplan’ın gazeteciliğini eleştirdi ve ayrıca özel hayatıyla ilgili çeşitli iddialarda bulundu.



Bunun üzerine Süheyla Kaplan, “Adam kafayı s.k, s.k şeklinde çıkan hatalı kelimelere takmış. Bunları imla hatası olarak belirtiyor ve gazeteciliğimle dalga geçiyor” diyerek Avukat Mahmut Erdem’e başvurdu.



Haberin devamını okumak için tıklayınız.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin