Mahkeme, 'Sümeyye Erdoğan'a suikast' yalanıyla ilgili kararını verdi!

Akşam, Umut Oran'a tazminat ödeyecek...

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme, 'Sümeyye Erdoğan'a suikast' yalanıyla ilgili kararını verdi!

Akşam gazetesi, birbirlerini takip etmedikleri için imkansız olmasına rağmen @fuatavni isimli hesap ile Umut Oran’ın twitterdaki kullanıcı adı olan @UmutOranCHP arasında 140 karakter sınırını da aşan hayali yazışmalar olduğunu öne sürerek, paralel yapının CHP’ye para yardımı yapacağı gibi 'haber'ler yayınlanmıştı.



17-20 Şubat 2015 tarihleri arasında arka arkaya yapılan seri yayınlar üzerine Umut Oran, Akşam ve Güneş Gazetelerinin sahibi olan Ethem Sancak ile Akşam’ın genel yayın yönetmeni Murat Kelkitlioğlu hakkında örgütlü olarak suç işledikleri, milletvekilinin yasama görevi kapsamındaki denetim faaliyetlerini engellemek için hayali suç yaratarak üzerine attıkları, hakaret edip iftirada bulundukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.



Ankara Başsavcılığı gazetelerin merkezinin İstanbul’da bulunduğu gerekçesiyle suç duyurusunu İstanbul’a göndermişti.



Mustafa Dolu 11 yıl hapis istemiyle yargılanıyor



Umut Oran’ın suç duyurusu üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, bilerek ve isteyerek zincirleme biçimde hakaret ve iftira suçunu işlediği gerekçesiyle Akşam ve Güneş gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü olan Mustafa Dolu hakkında 23 Mayıs 2015 tarihinde ceza davası açtı. Mustafa Dolu’nun 2 yıl ile 11 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması istenen dava Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde halen sürüyor.



Ceza davasının hakim savcıları değişti



Bu davayı açan savcılar ile iddianameyi kabul eden ilk hakimin görev yerleri değiştirilirken, HSYK bu değişikliğin ilgili hakim savcıların kendi talepleri üzerine gerçekleştiğini öne sürmüştü.



Akşam gazetesi Umut Oran’a tazminat ödeyecek



Umut Oran söz konusu karalama yayınlarını yapan her basın kuruluşuna ayrı ayrı tazminat davası açarak tekzip de göndermişti. Bu davalardan birisine bakan Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi dün yaptığı duruşmada kararını vererek gazetenin davanın kabul edilmemesi istemini reddederken, Akşam Gazetesinin asılsız ve iftira içerikli yayınları nedeniyle Umut Oran’a 6 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin