Mahkeme karar vermişti savcılık itiraz etti: Tahir Elçi davasında Davutoğlu'nun dinlenmesinden vazgeçildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde açıklama yaptığı sırada öldürülen dönemin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayeti davasında, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenmesinden vazgeçildi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme karar vermişti savcılık itiraz etti: Tahir Elçi davasında Davutoğlu'nun dinlenmesinden vazgeçildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde açıklama yaptığı sırada öldürülen dönemin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayeti davasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Elçi cinayetinin gerçekleştiği sırada başbakan olan şimdiki Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun dava kapsamında dinlenmesi kararından, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine vazgeçildi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Diyarbakır C. Başsavcılığının talebi üzeri Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi Tahir Elçi davasında duruşma tarihini beklemeden usule aykırı bir şekilde Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi kararından oy çokluğuyla vazgeçmiştir. Adalet er ya da geç yerini bulacaktır” dedi.

NE OLMUŞTU?
Tahir Elçi davası tanıklarından Deniz Ataş’ın, MİT elemanı olarak tanıtan kişilerce, “Tahir Elçi dosyasında ifadeni geri çekeceksin. Tahir Elçi’yi biz öldürmüşüz" diye tehdit edildiği öne sürülmüştü.
Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin görülen davada dönemin Başbakan’ı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, tanık olarak dinleneceğine karar verilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin