Mahkeme başkanı gazeteciye bu soruyu sordu: Dağa çıkmayı düşündün mü? JinNews muhabiri Öznur Değer: Şu anda buradayım ve gazetecilik yapıyorum

Silahlı terör örgütü üyeliği suçundan tutuklu bulanan 11 gazeteci bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmada ilk savunmayı JinNews muhabiri Öznur Değer yaptı ve tutuklanmasına itiraz etti. Mahkeme başkanı ise Değer'e “Dağa çıkmayı düşündün mü” diye sordu!

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme başkanı gazeteciye bu soruyu sordu: Dağa çıkmayı düşündün mü? JinNews muhabiri Öznur Değer: Şu anda buradayım ve gazetecilik yapıyorum

Ankara merkezli operasyonda tutuklanmalarının ardından ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan haklarında dava açılan 11 gazetecinin yargılanmasına bugün başlandı.

Geçen şubat ayında tutuklanan ve haklarında ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan dava açılan 11 gazeteci, bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Gazeteciler, davanın ilk duruşmasında savunmalarını yaptı.

Davada, gazeteciler Diren Yurtsever, Berivan Altan, Ceylan Şahinli, Deniz Nazlım, Emrullah Acar, Hakan Yalçın, Selman Güzelyüz, Habibe Eren, Öznur Değer ve Mehmet Günhan tutuklu, Zemo Ağgöz tutuksuz yargılanıyor.

Tutuklu 10 gazeteci, duruşma salonuna jandarma eşliğinde getirildi.

Duruşmayı gazeteci, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Gazetecileri Koruma Komitesi’nden (CPJ) Özgür Öğret, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Yöneticisi Cuma Daş, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK Basın-İş Ankara Temsilcisi Turgut Dedeoğlu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şubesi ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi temsilcilerinin yanı sıra ve çok sayıda kişi izledi.

Duruşmada ilk savunmayı JinNews muhabiri Öznur Değer yaptı.

Değer, gazetecilik faaliyetlerinden dolayı suçlandığını ifade ederek, “Kadın alanındaki haberlerimle birlikte, araştırmacı haberlerim nedeniyle gazetecilik ödülleri de aldım. Musa Anter Gazetecilik ve Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülü sahibiyim. ‘Gazetecilik nedir’ diye sorulduğunda, sadece haber yazan olarak anlaşılıyor. Ancak gazetecilik, bir yaşamdır. Gazetecilik, esası sorgulamaktır. Kendini, toplumu sorgulamaktır. Ben de bu sorgulamayla gazeteciliğe başladım. Gazetecilik, aynı zamanda toplumu bilgilendirmektir. Ben de burada, özellikle 11 ayda tutuklanan 33 gazeteci gibi sorgulamaya devam ediyorum” dedi.

“DAĞA ÇIKMAYI DÜŞÜNDÜN MÜ”

Değer’e, çalıştığı haber ajansı hakkında sorular soruldu. Mahkeme başkanı, “Dağa çıkmayı düşündün mü” diye sordu. Değer, “Şu anda buradayım ve gazetecilik yapıyorum. Benim bir iradem olamaz mı? Kendi iradem ile çalışamaz mıyım” diye karşılık verdi.

Küçük çocuğu ile mahkeme salonuna gelmek zorunda kalan Zemo Ağgöz de bu duruşmadan vareste tutuldu. Gazeteci Emrullah Acar da gazetecilik faaliyetlerinin ve çalıştığı kurumun suçlama konusu yapıldığını belirtti ve tüm suçlamaları reddetti.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin