Mahir Ünal'ın Cumhuriyet ile ilgili sözleri. Kılıçdaroğlu ve Akşener tepki göstermişti. AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'dan iki lidere de tepki geldi

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'ın Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda Cumhuriyet ile ilgili konuşmasına yönelik eleştiriler sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Ünal'a tepki göstermişti. Twitter üzerinden bir açıklama yapan Mahir Ünal, her iki lidere tepki gösterdi; "hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Mahir Ünal'ın Cumhuriyet ile ilgili sözleri. Kılıçdaroğlu ve Akşener tepki göstermişti. AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal'dan iki lidere de tepki geldi

AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda bir kültürel etkinlikte yaptığım konuşmama ilişkin dile getirilen her fikir ve siyasi eleştiri kabulümdür. Fakat gerekli açıklamalarda bulunmama rağmen Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum" dedi.

AK Parti'li Mahir Ünal, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Önceki gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik vizyonu ile geleceğimize damga vuracak 'Türkiye Yüzyılı' lansmanımızı gerçekleştirdik. Dün ise Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizi tamamladık ve asırlık hayalimiz TOGG'un banttan çıkışı ile heyecanlandık. Her biri Cumhuriyet'imizi yüceltme idealinin yapı taşı olan bu etkinlikler esnasında, şahsımla ilgili bir açıklama yapmayı uygun bulmadığım için sustum. 21 Ekim 2022 günü Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nda bir kültürel etkinlikte yaptığım konuşmama ilişkin dile getirilen her fikir ve siyasi eleştiri kabulümdür. Fakat gerekli açıklamalarda bulunmama rağmen Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık hakaret, düşmanlık ve nefret içeren iftiralarını şiddetle reddediyorum. Tarihte 16 devlet kurmuş bir millete mensubiyetim ve ses bayrağım Türkçe'mle gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yüceltme idealini kendisine ilke edinmiş bir kişi olarak kendimi Cumhuriyetin fikri hür irfani hür bir evladı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

 

Ünal, Cumhuriyet düşmanı olmanın, Cumhuriyet'i donmuş bir göl zannetmekle mümkün olduğunu düşündüğünü belirterek, "Oysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı Cumhuriyet'i 'Her dem kendini yenileyen coşkun bir nehir' olarak ele almak gerekir. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu; Cumhuriyet'imizi tarihin içinden akıp gelen çoşkun ve bereketli bir nehir olarak kabul eden ve bunu dost düşman tüm dünyaya haykıran bir manifestodur. Binlerce yıllık devlet geleneğimiz, kültürel değerlerimiz ve gelecek hedeflerimiz bizi tanımlar. Ben bu tanımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. O halde yaşasın Cumhuriyet'imiz ve onun fikri hür, vicdanı hür nesilleri" açıklamasında bulundu. 

MAHİR ÜNAL NE DEMİŞTİ?

Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda düzenlenen konferansta, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi, her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi, Mao’nun Çin kültür devrimidir, lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” demişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak, "Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz milletimizin büyük tarihi içindeki en büyük kazanımlarımızdandır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhurbaşkanımızın sık sık vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve daha ileri ufuklara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz." demişti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin