Başbakan Yıldırım: Kimse AK Parti adına racon kesemez

İktidar mahallesindeki kavgaya Başbakan'dan tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım: Kimse AK Parti adına racon kesemez

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, iktidara yakın yazarlar arasında başlayan ‘mahalle içi’ kavgaya sert çıkarak kimsenin AKP adına ‘racon kesemeyeceğini’ söyledi.



İktidara yakınlığıyla bilinen, gazetecileri sık sık hedef gösteren Cem Küçük, AKP’nin ‘radikal İslamcılar ve Mavi Marmara’daki manyak tipler’ diye nitelediği kesimlerle yolunu ayırması gerektiğini söyleyerek kavganın fitilini ateşlemişti.



‘Mahalle içi’ kavga, ‘Pelikancılar’ ve ‘İslamcılar’ olarak ayrılan iki kesim arasında sürtüşmelerle devam etmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’sa, tartışmanın kendisine sorulması üzerine, “Bir siyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürit aramıyoruz ki” demişti.



Yeni Şafak’tan Kemal Öztürk’e konuşan Yıldırım da, tartışmaya mesafe koyarak herkesi ‘ahkam kesmemeye’ çağırdı. Başbakan kendisine sorulan, “Siz fark etmiyorsunuz haklı olarak, çok yoğunsunuz ama özellikle bu Twitter denen mecrada AK Partililik adına, özellikle Reisçilik adına bazı isimler çok ağır hakaretlerle…” sorusuna şu yanıtı verdi: “Arkadaşlar, bedel ödemeden, ter dökmeden kimse AK Parti adına racon kesemez, kusura bakmasın. Kesiyorsa, onların sesini kesmesini de biliriz, öyle şey olur mu? Partimiz adına kimse ahkâm kesemez.”



Durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar var



Herkesin yorum yapabileceğini ama parti adına konuşmanın farklı olduğunu savunan Yıldırım, “Konuşuyor orada tamam istediğini söylesin, ama partiyi ilzam edip, partinin politikalarını uygulamaya yönelik bir parti adına konuşacak olan partinin içinde olması lazım. Konuşacak bir şey yok, abesle iştigal, böyle bir şey olur mu? Durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar var” dedi.



Başbakan, parti içinde olmayanların konuşamayacağını belirterek şunları söyledi: “Biz mesajımızı veremiyor muyuz kardeşim? Yani başkaları bizim adımıza niye mesaj versin, biz mesajımızı veririz. Ama bizi beğendiğini söyler-beğenmediğini söyler, şu iş yanlış der, bunu herkes diyebilir. Ama biz parti adına, partiyi bağlayacak mesajları ancak parti adına konuşmaya yetkisi olan, ehliyeti olan insanlar verir. Bizim parti yönetimlerinde görev almayan milletvekillerimiz bile konuşmuyor. Niye hiçbir sıfatı olmayanlar konuşsun?”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin