Mağdurlar her geçen gün artıyor! Gözaltına alınan kripto para borsası sahibi adliyeye sevk edildi

Dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınan kripto para borsası Bitrota'nın sahiplerinden Kenan A., İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Google Haberlere Abone ol
Mağdurlar her geçen gün artıyor! Gözaltına alınan kripto para borsası sahibi adliyeye sevk edildi

Thodex kurucusu firari Faruk Fatih Özer yaklaşık 2 milyar dolarlık bir vurgun yapıp Arnavutluk'a kaçmıştı, bir vurgun iddiası da Kayseri'den geldi. Bu sefer 'helal kripto para' diyerek vurgun yapıldığı, binlerce insanın dolandırıldığı iddia edildi. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Bitrota' isimli kripto para borsası hakkında soruşturma başlattı. Hatay'da ise yüzlerce vatandaş, CİMER'e şikayette bulundu.

Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz günlerde Kayseri Adliyesi’ne gelen 2 kişi, kripto para borsası üzerinden mağdur olduğunu iddia ederek savcılığa şikayette bulundu. Şikayetler üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda ‘Bitrota’ isimli para borsasını devreye sokan şirketin 2018 yılında Kayseri’de kurulduğu ve bir süre sonra buradan taşındığı bilgisine ulaşıldı.

 Şirket yöneticileri K.A. ve H.Ö.’nün yakalanması için çalışma başlatılırken, şahıslar hakkında daha önceden Hatay ve İstanbul’da işlem yapıldığı öğrenildi.

Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere el konulurken, incelenmesi için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yöneticiler K.A. ve H.Ö gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldü.İstanbul'da sorgusu tamamlanan şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Başsavcılık, şüphelilerin şirket merkezini İstanbul'a taşıdığı gerekçesiyle soruşturma dosyasını, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte 3 yıl önce şirket kuran Kenan A. ve H.Ö. tarafından geçen yıl kullanıma sunulan 'Bitrota' adındaki kripto para borsasının çökmesinin ardından mağdurların suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin