'Mağdur babalar'dan Ali Kırca'ya destek!

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği, televizyoncuya neden destek oldu?

Google Haberlere Abone ol
'Mağdur babalar'dan Ali Kırca'ya destek!

İzmir’de bulunan Boşanmış Mağdur Babalar Derneği, eski gelini tarafından oturdukları evin elektrik, su ve doğalgaz akışını kestirmekle suçlanan ünlü televizyoncu Ali Kırca’ya destek verdi. Kırca’nın oğlundan ayrılmasına rağmen üç yıldır masraflarını karşıladığını söyleyen dernek başkanı Muhammet Özen, mahkemelerin kadınlar lehine pozitif ayımcılık yaptığını bunların da boşanmaları, erkek şiddetini ve cinayetleri tetiklediğini söyledi. 



Kırca’ya, oğlu Ozan Kırca’nın üç yıl önce ayrıldığı eşi Serap Yasemin Heitzer’in dava açmasına, İzmir’den tepki geldi. Boşanmış Mağdur Bababalar Derneği Başkanı Muhammet Özen, "Ali Kırca hiçbir alakası bulunmamasına rağmen eski gelininin bazı masraflarını karşılamaya devam etmiştir. Medeni Kanun’da kadından yana pozitif ayrımcılık vardır. Kadınlar boşanmaya teşvik edilmekte, kadının boşanması durumunda erkeğin ailesinin her şeyi elinden alınmaktadır. Ekek üçüncü sınıf vatandaş durumuna düşürülmüştür. Bu nedenle insanlar evlenmeye çekinir hale gelmiştir. Evlilik dışı beraberlikler artmıştır. Nüfus artış hızı da buna bağlı olarak düşmüştür. Türkiye en hızlı yaşlanan ülke oldu. Başbakan, çocuk yapılmasını tavsiye edeceğine, kanun önünde erkek ile kadının eşitliğini sağlasa, sorun çözülecektir" dedi. 



Özen ayrıca, Yargıtay’da, kadın lehine sonuçlanmış 17 bin emsal kararın bulunduğunu, bundan dolayı da, kabul edilemez olan kadına şiddet, cinayet ve erkek intiharlarının önüne yasayla geçilemediğini dile getirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin