Magazinciler podyumda

Ünlü modacı Hüseyin Küçük, engelli vatandaşları iş ve moda dünyasıyla buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
Magazinciler podyumda

İstanbul’da gerçekleşecek 'Engelli vatandaşlar konusunda istihdamı ve farkındalığı arttırma' uluslararası konferansında, Hüseyin Küçük’ün engelli çalışanlarıyla hazırladığı koleksiyonun defilesinin büyük ses getirmesi planlanıyor.



Türkiye'de yaklaşık 9 milyon kişi engelli. Yaşam onlar için çok zor. Kimisi yürüyemiyor, kimisi konuşamıyor, üretmek istiyorlar ama kapıları açmak pek de kolay olmuyor. Hayat hepimiz gibi onlar için de devam ederken birilerinin onları sadece bir takım özel günlerde düşünmesi ve destek olması yeterli olmuyor.



Ortadoğu, Kafkas ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Balkan Ülkeleri olmak üzere 30 ülkede kendi markasıyla büyük bedeni farklı bir dünyaya taşıyan ünlü modacı Hüseyin Küçük, engelli kadınlara destek olmak amacıyla bir yıldır ulaşabildiği kişilere eğitimler veriyor. Bu eğitimlerin sonucunda moda ve tekstil dünyasında kalmak isteyen kadınlar yeteneklerine göre Hüseyin Küçük’ün yeni koleksiyonlarına katkıda bulunuyorlar. Bir yıl önce başlayan bu proje bugün daha da büyüyerek uluslararası bir konferansa misafir oluyor.



27 Eylül tarihinde Wyndham İstanbul Petek Otel’de Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn. Fatma Şahin’in de katılacağı uluslararası konferansta Hüseyin Küçük’ün defilesiyle önemli mesajlar verilecek. Gazeteciler de organizasyona destek için podyuma çıkacak.



27 Eylül Cuma günü başlayacak konferansın açılışını Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Aylin Çiftçi gerçekleştirecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı’nın da konuşmacı olarak katılacağı konferansta Hüseyin Küçük’ün engelli çalışanlarıyla hazırladığı ve ses, sahne ışık sistemleri ile koreografisinin Asil Çağıl Event Office sponsorluğuyla hazırlandığı koleksiyonun defilesi de saat 13.30’da başlayacak. Canan Mutluer, İpek Tanrıyar, Eylem Şenkal, Maria Bogecheva ve Gözde Bahadır gibi pek çok ünlü isim tarafından sunum yapılacak defilede Posta, Milliyet ve Takvim gazetelerinin magazin muhabirleri Uğur Kotan, Mesut Yılmaz ve Ufuk Özcan da destek amacıyla podyumda olacak.



Organizasyona Fransa, Avusturya, Belçika ve İrlanda gibi pek çok farklı ülke katılacak e engellilerin istihdamı konusundaki başarılı uygulamaları ödüllendirilerek Türkiye’deki engelli kişilerin istihdamı konusunda durum değerlendirmesi yapılacak.



Büyük beden moda tasarımcısı Hüseyin Küçük, "Ben bugüne kadar yüze yakın engelli vatandaşımıza ulaştım. Hepsinin kendine özel hikayesi var, onları dinlediğinizde anlıyorsunuz ki hepimiz her an engelli olabiliriz, yarının ne getireceğini kim bilebilir, onlar da bir sonraki gün bitkisel hayata gireceğini ya da bacaklarını kaybedeceklerini bilerek yaşamamışlar ama bugün engelliler. Sadece birkaç özel günde gerçekleşen ziyaretler ya da yardımlarla engelli kadınlarımıza destek olmak yeterli olmuyor. Bir yıl bizim için nasıl 365 günden oluşuyorsa onlar için de aynı. Onların da üretmeye kendi hayatlarını kazanmaya ve kendi ayakları üzerinde duran bireyler olmaya hakkı var. Ben şu an için sadece 10 kişiyi kendi bünyemde çalıştırabiliyorum, çünkü ben sadece bir tasarımcıyım. Ben engelli kadınlarımızla çalışmaya başladığımda anladım ki tekstil sektörü onlar için çok uygun, en büyük amacım bu konuya biraz daha dikkat çekebilmekti bu sebeple bugün defileyi gerçekleştiriyor olmaktan çok mutluyum" diyor.



"Zıtlıkların bir arada olması gerektiğini güzellik denen şeyin kusurlarla geldiğini savundum, canim ne isterse ya da hayat kapıma ne getirirse onu öyle tasarladım" sözleriyle kendi tarzını özetleyen Hüseyin Küçük, tüm meslektaşlarını ve sektörü bu defileyle bir kez daha düşünmeye davet ettiğini belirtiyor.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin