MAGAZİN DÜNYASI AHMET HAKAN´A GÖRE DEĞİL

Bunu biz söylemiyoruz. Bizzat Sabah yazarı kendisi dile getiriyor. İşte, Ahmet Hakan´ı magazin dünyasının acemisi olarak hissettiren neden ve ´o neden´den notlar...

Google Haberlere Abone ol
MAGAZİN DÜNYASI AHMET HAKAN´A GÖRE DEĞİL

Geceden notlar



Magazin dünyasının kendine özgü dili ve dünyasıyla, ilk kez Aktüel Dergisi için Deniz Akkaya ile yaptığım röportajla tanışmıştım. Röportajı yapmamı isteyenler eğleneceğimi söylemişti, ama olmamıştı. Geçen gece katıldığım "Magazin Gazetecileri Derneği"nin gecesinde çektiğim acemiliğin ardından, artık iyice anladım ki, bu dünya bana göre değil. O dünyanın kendine özgülüğünü vurgulayan notlarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Bunları bir 'acemi'nin notları olarak da okuyabilirsiniz



- Kim ne derse desin, magazin dünyasının gerçek starının İbrahim Tatlıses olduğunu fark ettim. Çünkü O, salona girince, bütün kameralar ona çevrildi ve bir daha başka yöne yönelmedi.



- Mutfaktaki tüm aşçılar, servis kapısında birikti. Başka hiçbir davette yaşanması mümkün olmayacak bu görüntü, "Televoleler"e halkımızın gösterdiği ilginin somut kanıtı gibiydi



- Bir zamanlar bir 'Prestij Ailesi' vardı. Bu tür sanatçı birlikteliklerinin ne kadar yapay ve kolay bozulur bir birliktelik olduğunu, ödül alanlar ve alamayanların bakışlarından anladım. Magazin dünyasında, kimse kimsenin dostu değilmiş.



- Magazin dünyasında herkesin üzerinde ittifak ettiği tek bir konu varmış "Ağır abiler" saygı görür!. O gecenin en fazla saygı uyandıran isminin Orhan Gencebay olduğunu, masasına gidip elini sıkma şerefine nail olma yarışına girenleri görünce fark ettim.



- İki çok izlenen dizinin iki rakip starı, birbiriyle düşman olmak yerine dost olmayı tercih ederek, konvansiyonel bir dostluğa imza atmışlar. Özcan Deniz ile Tamer Karadağlı'nın abartılı yakınlığı bana bu izlenimi verdi.



- Savaş bitti ama magazinciler hâlâ savaşın devam ettiğini sanıyorlar. Bir magazincinin ulaşabileceği en radikal politik çıkışın "savaşa hayır" demek olduğunu bir kez daha anladım. Magazinciler, bu kazanımı kaybetmek istemiyorlar. Savaşın bitmesi kimin umurunda!



- Sanat camiasını Meclis'te Berhan Şimşek temsil ediyormuş! Gecede ödül veren ve tüm camia adına bir de konuşma yapan Berhan Şimşek, kabul edilmiş bir öndere benziyordu. Bundan sonra raconu o kesecek demek ki!



- Ödül töreninde önce magazin emekçilerine ödül verildi. Ödüller, yapılan haberler içindi. "Q kızı Reyhan canlı yayında tecavüzü anlatıyor", "Yasemin Kozanoğlu'nun dayakçı sevgilisi", "Tarkan'ın baldızı Berna Öztürk", "Çağla Şikel tost skandalı" gibi haberleri yapan muhabirler, sahneye çağrıldı. Bu haberlere imza atan habercilerin, 'çok masum' görünmeleri beni şaşırttı. Ortalığı karıştıran haberlere imza atanlar, meğer 'düşük profil' vermeyi tercih ediyorlarmış.



- Yılmaz Morgül'ün gecede söylediği "Gül Yüzlülerin Şevkine Gel Nüş Edelim" adlı klasik şarkıya, birkaç ağır başlı konuk dışında kimse iştirak etmedi. Buna mukabil Mustafa Sandal'ın şarkısını herkes biliyordu. Çıkardığım sonuç şu Magazin dünyasının gözdesi hâlâ pop...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin