Mado'dan Taksim'deki olaylara videolu açıklama!

Dondurma ve tatlı markası, Emek Sineması protestoları sırasında yaşanan olaylara yönelik olarak resmi internet sitesi aracılığıyla bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mado'dan Taksim'deki olaylara videolu açıklama!

Emek Sineması protestoları sırasında Taksim Mado şubesine sığınan protestoculara su vermediği ve yardım etmediği gerekesiyle hacker grubu Redhack Mado'nun sitesini ikinci kez hacklemişti. Mado o iddialara bu kez video ile açıklama yaptı. İşte, Mado'nun yaptığı o açıklama:



"7 Nisan Pazar günü duyarlı vatandaşlarımız, İstiklal Caddesi'nin karakteristik unsurlarından biri olan ve aynı sokağı paylaştığımız Emek Sineması’nın geleceği hakkındaki endişelerini duyurmak için toplanmıştır.



Konu ile ilgili toplu duyurunun ardından güvenlik güçleri ile yaşanan tartışmada, İstiklal Caddesi’ndeki diğer işletmeler gibi, Mado Cafe İstiklal Caddesi Şubesi de bu olağanüstü halden olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın bir nevi sığınağı görevini üstlenmiştir.



Olay esnasındaki kamera kayıtları incelendiğinde yaşanan yoğun ve gerilimlli kargaşanın içinde insani vazifelerini ön planda tutarak bina içerisinde bulunan ve şubemize sığınan vatandaşlarımıza su, kolonyalı mendil, limon servis edildiği net bir şekilde görülmektedir.



Mado ailesi olarak bizi en çok üzen hususların başında; içeriye daha fazla biber gazı ve dumanın girmesini, bina içindeki vatandaşlarımızın mağduriyetini engellemek adına ortamdaki herkesten fazla olumsuz etkilenen çalışanlarımızın, insanlık ve vicdani yeterliliklerinin olumsuz yönde sorgulanması gelmektedir.



Herkes için endişe verici bu kargaşa ortamında yaşanan olumlu veya olumsuz algılanabilecek, çalışanlarımızın doğal reflekslerinin kurumsallığa mal edilmesini doğru bulmamakla birlikte olay anında tüm samimiyet ve özverisiyle, ellerinden geleni yapan ve bu gergin ortamı bizzat yaşayan bütün çalışanlarımıza teşekkür etmeyi de vicdani borcumuz olarak görüyoruz.



Mado, yurdumuzun dört bir yanında ve yurtdışındaki işletmelerinde binlerce bireyi olan, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için samimi bir gayret gösteren, dayanağını Türk aile ve esnaf geleneklerinden alan bir ailedir. Sosyal mecralarda yer alan yorum ve haksız ithamlar bizim benimseyip, yaşatmaya çalıştığımız değerlerle kesinlikle bağdaşmamaktadır.



Böyle bir olağanüstü halin panik ve gerginliğini yaşayan; vatandaşlarımızın içerisinde bulundukları zor psikolojik durumla, o ortamda bulunan herkes gibi, sağduyularını ve serin kanlılıklarını kaybetme ihtimalleri elbette olağandır. Olayların üzerine sıcağı sıcağına, bilgilerin doğruluğunun  değerlendirilmeden yorumlanarak sosyal medyada tartışılabilmesi  ise günümüz gerçeklerinden olup, bu gerçekliğin, ilgili olay çevresinde Mado aleyhinde olumsuz önyargı oluşturma eğilimi yarattığı da aşikardır. Mado ailesi olarak bu durumdan derin üzüntü duyuyor, bu süreçteki bilgi kirliliğine mesafeli durma nezaketini gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, kamuoyunu sağduyulu düşünmeye ve yaşananları tarafsız bakış açısı ile değerlendirmeye çağırıyoruz.



Saygılarımızla,

Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş."



Kamera görüntüleri:




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin