Madımak Katliamı davasında zaman aşımı kararı. 33 yazar, ozan ve düşünürün yaşamını yitirdiği dava düşürüldü

2 Temmuz 1993'te Sivas'taki Madımak Oteli'nde 33 yazar, ozan ve düşünürün katledilmesi davasında zaman aşımı kararı.

Google Haberlere Abone ol
Madımak Katliamı davasında zaman aşımı kararı. 33 yazar, ozan ve düşünürün yaşamını yitirdiği dava düşürüldü

33 yazar, ozan ve düşünürün, katledilmesinin üzerinden 30 yıl geçti. Sivas Katliamı Davası'nın, zamanaşımı süresinin 2 Temmuz'da doldu.

Firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş yönünden devam eden Madımak Katliamı davasının, zaman aşımı süresinin 2 Temmuz'da dolmasının ardından ilk duruşması bugün Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

SAVCI DAVANIN DÜŞMESİNİ TALEP ETTİ

Savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Kaçaklık durumunun zaman aşımı süresini etkilemeyeceğini öne süren Savcı, üç firari sanık hakkında da zaman aşımı uygulanarak davanın düşmesini talep etti.

ZAMAN AŞIMI KARARI

Aranın ardından kararını açıklayan Mahkeme heyeti, savcının zaman aşımı talebini kabul ederek davanın düşmesine hükmetti.

Duruşmayı Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökçe Gökçen, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba, Ulaş Karasu,  Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Yeşil Sol Parti  milletvekilleri Sevilay Çelenk, Celal Fırat,  Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca ve çok sayıda gazeteci ve siyasetçi takip etti.

Davanın avukatlarından Şenal Sarıhan, geçtiğimiz günlerde, Almanya’da bulunan sanıklardan biri ilgili mahkemeye belge sunduklarını belirterek, "Vicdanınızla hareket edin ve insanlığa karşı suç olarak sayın. Bu davayı düşürmeyin" çağrısını yapmıştı.  

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin