Madımak günlüğü "motor" diyecek

Ulaş Bahadır’ın, Sivas katliamını anlatacağı filminin çekimleri başlıyor. Yönetmen, acı günü, hayatını kaybeden 37 kişiden biri Hollandalı Carina Cuanna’nın gözünden anlatıyor

Google Haberlere Abone ol
Madımak günlüğü "motor" diyecek

Yeni Kuşak Sinemacılar’ın kurucularından yönetmen Ulaş Bahadır, Sivas’ta yaşanan Madımak Oteli katliamının filmini çekmeye hazırlanıyor. Ancak Bahadır, katliamı, o gün hayatını kaybeden 37 kişi arasındaki tek yabancı olan Hollandalı Carina Cuanna’nın hikâyesi üzerinden görüyor.



Yönetmen, 15 Ağustos’ta başlayacak Carina’nın Günlüğü- Sivas’93 adlı film için neden Cuanna’yı seçtiğini şu sözlerle anlatıyor: “Carina, bize dışarıdan bakan, ülkemize hayranlık duyan biriydi. Katliamda hayatını kaybetmeseydi beş ay sürecek bir tez araştırması yapacak, Türkiye kadınının toplumdaki yerini gözlemleyecekti. Bir yıl boyunca hızlandırılmış Türkçe dil eğitimi aldı. Amacı, Türk Kadını ve Toplumdaki Yeri başlıklı tezini hazırlamaktı. Ailesi Türkiye’ye gelmesine karşı çıktı ama o kararlıydı. 22 Haziran 1993’te Türkiye’ye geldi. Gelişinden 10 gün sonra, tüm dünyanın gözü önünde, beraberindeki 36 kişiyle birlikte yakılarak öldürüldü.”



 



Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin