Machu Picchu Tapınağı'nda tuvaletini yapan turistler sınır dışı edildi

Dünyanın en çok turist çeken yerlerinden biri olan Machu Picchu'da yaşanan skandalda tarihi tapınağa dışkısını yapan turistler tutuklanmalarının ardından sınır dışı edildi.

Google Haberlere Abone ol
Machu Picchu Tapınağı'nda tuvaletini yapan turistler sınır dışı edildi

Machu Picchu Tapınağı'nı gezmeye gelen 4'ü erkek, 2'si kadın 6 turist, tapınağın yasak bölgesinde yasak olan bir şeyi yaptıkları için gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. France 24 televizyon kanalının haberine göre, Fransız, Brezilyalı, Arjantin ve Şilili bir grup turist, ziyaretin yasak olduğu 'Temple of Sun'a (Güneşin Tapınağı) girdikten sonra bölge güvenliği tarafından yakalandı.

Güneşin Tapınağı, Machu Picchu’da bulunan dini bir nokta. Bu bölgeye turistlerin girmesi yasak. Buna rağmen 6 turist kutsal bölgede bulundu. Yakalandıkları noktada taze insan dışkısı da bulundu. Turistler olayın ardından Peru’nun kültürel mirasını tahrip etmekle suçlandı. Aynı zamanda alanda, yerde bir yarık ile taş duvardan düşen parçalar bulundu. Taş duvarın tahrip olup kırılan kısmı ise yere düşerek zemini de zedelemiş oldu.

Yerel medyaya konuşan Cusco bölgesindeki görevli polis memuru Wilbert Leyva, şu açıklamalarda bulundu:

Altı turist, nezaret altına alındı ve Devlet Bakanlığı tarafından kültürel mirasa karşı suç işlemekten dolayı gözaltına alındı. Eğer suçlu bulunurlarsa, en az dört yıl hapis yatabilirler. Bölgedeki tapınakta bir taşın üstünde kırık bir parça ve zeminde bir yarık oluşmasına sebep olan duvardan bir parça bulduk. Ayrıca tarihi tapınağın içerisinde dışkılar bulduk.

Machu Picchu Tapınağı'nda tuvaletini yapan turistler sınır dışı edildi

Turistler sınır dışı edildi

Olayın ardından gerçekleşen diplomatik görüşmeler ve 910 dolarlık kefaletin ödenmesinin ardından sınır dışı edildi. Serbest bırakılan turistlerin tutuksuz yargılanacağı açıklandı.

Keçuva (Quechuan)’daki ‘Eski Dağ’ olarak çevrilen Machu Picchu, 1400’lerde inşa edilmişti ve 1983 senesinde de Dünya Mirası listesine girmişti. Ayrıca İtalya’daki Colosseum ve Hindistan’daki Taj Mahal gibi önemli yerlerin yanı sıra Dünyanın Yeni Harikaları arasında yerini almıştı.

Etiketler turist dışkı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin