Macaristan televizyonunda 'Muhteşem Yüzyıl' isyanı!

Yıllardır 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini yayınlayan Macar RTL Klub kanalı, diziye altı haftalık bir ara verileceğini açıklayınca Macaristanlı seyirciler isyan etti.

Google Haberlere Abone ol
Macaristan televizyonunda 'Muhteşem Yüzyıl' isyanı!

"Dizimizi istiyoruz" sloganı etrafında bir araya gelen ve on binlerce imza toplayan dizi hayranları mitinge hazırlanıyor.



Osmanlı İmparatorluğu'nun Macaristan topraklarını terk etmesinden 315 yıl sonra, Macaristanlı televizyon izleyicileri, Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayından kaldırılmasına tepki gösteriyor.



Çok sevilen ve yıllardır Macaristanlıların en çok izlediği üç diziden biri olan Muhteşem Yüzyıl'ın hayranları, sosyal medyada oluşturdukları bir grupla imza toplamaya da başladılar.



Muhteşem Yüzyıl hayranları, 4 Ekim Cumartesi günü, dizinin tekrar yayına alınması için RTL televizyon binası önünde bir gösteri de yapacaklarını açıkladılar.

Tepkilerin büyümesi üzerine, Macaristan RTL televizyonu program müdürü de bir açıklama yapmak zorunda kaldı.



Seyircilerden özür dileyen Macar RTL program müdürü, başka bir program nedeniyle dizinin yayımlanmasına ara vermek zorunda kaldıklarını, ama bunun sadece altı haftalık bir mola olacağını ve daha sonra dizinin yayınlanmasına devam edileceğini açıkladı. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin