Macaristan basını: Beklenen oldu, Erdoğan Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması, Macar basınında geniş yer tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Macaristan basını: Beklenen oldu, Erdoğan Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanı

Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması, Macaristan’da da büyük yankı uyandırdı. Macar basını, “Beklenen oldu, Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı Erdoğan” yorumunda bulundu.



Macaristan’daki ulusal televizyon kanalları MTV1, MTV2, RTL KLUB, TV2, Duna Tv, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini ve balkon konuşmasını izleyicilerine gösterdi. Televizyonlar Türkiye halkının Erdoğan’a büyük güven duyduğunu bir kez daha kanıtladığını belirtti. Açıklamalarda ayrıca, Recep Tayyip Erdoğan’ın son 12 yıldaki yükselişinin Cumhurbaşkanı seçilerek taçlandırıldığı ifade edildi.



Macaristan’daki yazılı ve internet haber medyası da Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesini geniş bir şekilde okuyucularına duyurdu. Macaristan’daki en önemli haber radyo kanalı İnfo Radyo: ‘‘Erdoğan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’’ başlığıyla duyurduğu haberinde, “Türkiye’nin yüzde 52’si Erdoğan’ı gönülden seviyor ve O’na inanıyor” yorumunda bulundu.



Macaristan’ın en fazla okunan günlük gazetelerinden biri olan Nepszabadsag Gazetesi ise, ‘‘Erdoğan ilk turda kazandı’’ başlığı attı. Diğer gazete ve haber siteleri, “Başbakan Erdoğan ilk turda zafer kazandı’’, ‘‘Erdoğan Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı’’, ‘‘Beklenen oldu Erdoğan Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı’’, ‘‘Erdoğan kazandı’’ gibi başlıklar attı. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin