Maç keyfi, ekran klasiklerinden ağır basıyor

Ekranda maç olduğunda ratingler altüst oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Maç keyfi, ekran klasiklerinden ağır basıyor

Ekranda her ne kadar dizi hegemonyası olsa da, açık kanalda maç yayınlandığında ratingler, kumandanın erkeklere geçtiğini gösteriyor. 



Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, bu sezon yayınlanan Galatasaray, Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın Avrupa kupalarında oynadığı maçlar o geceye damga vurdu. Üç takımımın oynadığı maçlar ratinglerde günün yerli dizilerine ortalama 2,5 – 3 puan fark atıp zirvede yer alırken, yazılı basında da bu maçların 450’e yakın haberle gündeme geldiği tespit edildi.



Interpress’in yaptığı araştırmada, açık kanalda perşembe akşamı yayınlanan Fenerbahçe - Ajax maçı totalde 9,98 rating alırken, aynı gün yayınlanan ekran klasiği “Kurtlar Vadisi Pusu” total'de 6,33 ratingde, kadınların çok sevdiği “İnadına Aşk” dizisi ise totalde 4,66 ratingde kaldı. 



Geçtiğimiz salı akşamı yine açık kanaldan yayınlanan Benfica – Galatasaray maçı da total'de 11,48 rating alarak birinci olurken, bu sezonun ratingleri altüst eden yeni dizisi “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” ise 8,69 rating alarak ikinci sırada kaldı. Perşembe akşamları yayınlanan dizilerin belalısı olan UEFA kupası maçlarının açık kanaldan yayınlandığında ratinglerde yine önde çıktığı görülüyor. Bunun son örneği erken saatte yayınlanmasına rağmen 7,54 rating alan Beşiktaş - Lokomotif Moskova maçı olurken, “Kurtlar Vadisi Pusu” ancak 7,01 rating alabildi.   


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin