Lütfü Türkkan'dan tv100'de bomba sözler. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemeyen CHP'li vekiller iddiası. Barış Yarkadaş sinirlendi, istifa çağrısı yaptı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili, Meral Akşener'e yakın isimlerden Lütfü Türkkan tv100'ün ses getiren programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'na konuk oldu. Türkkan, seçimlerden önce CHP'li bazı vekillerin kendisine gelip Akşener'in Kılıçdaroğlu'nu adaylık vazgeçirmesini istediklerini söyledi. Bu sözlere Yarkadaş sinirlendi ve istifa çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Lütfü Türkkan'dan tv100'de bomba sözler. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemeyen CHP'li vekiller iddiası. Barış Yarkadaş sinirlendi, istifa çağrısı yaptı


tv100'ün gündem belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nın konuğu İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan oldu. Gazeteci Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel sordu, Türkkan yanıtladı. Türkkan seçimler öncesi Akşener'in masadan kalkmasından yerel seçimlere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Türkkan, DEVA ve Gelecek Partisi içinse "İnşallah yerel seçimlere tek başlarına girecekler, merak ediyorum ne kadar oy alıyorlar." dedi.

"KEMAL BEYİN ADAYLIĞININ ÖNÜNE GEÇİN"

Türkkan'ın, "CHP Milletvekilleri bana gelip 'ne olur Meral Hanıma güveniyoruz, Kemal Beyin adaylığının önüne geçin' dediler." sözleri tartışma çıkardı.

Yarkadaş ise "Kimmiş o milletvekilleri? Derhal CHP'den istifa etsinler." karşılığını verdi. Bunun üzerine Türrkan o isimleri söyleyemeyeceğini ifade etti.

İşte Türkkan'ın o sözleri:

Türkkan, "Eğer Akşener, Sayın Yavaş ve İmamoğlu’nu bu işin içine koymasaydı, çok ciddi bir farkla kaybederdik." iddiasında bulundu.

Türkkan'ın tv100'de yaptığı açıklamalardan satır başları:

2022 yılında 6’lı masa bir seçim ittifakına evrilince durum değişti. Ondan sonra gelişmeler git gide sıkıntılı bir hal aldı. Cumhuriyetle, Atatürk’le problemi olmayan partiler CHP ve İYİ Parti ama Atatürkçü söylemlere karşı post Kemalist söylemlerde bulunan, Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalara açık olduğunu söyleyen birileri gelince, o ittifakın milliyetçi kalkanı olan İYİ Parti’nin bir özelliği kalmadı.

Anketler de onu söylüyordu, biz de söylüyorduk. O dönemdeki bütün anketlerin tamamında hem Mansur Bey hem Ekrem Bey öne çıkıyordu. Bunu 6’lı masaya kabul ettiremedik. Kemal Bey’in adaylığı konusunda ittifak yapmış diğer partiler de olunca, bu masadan başka aday çıkmadı.

Meral Hanım ‘Aday değilim’ diyerek çok büyük bir fedakarlık gösterdi. CHP’li birini aday göstermek bu adaya duyulan saygıyla ilgilidir. Meral Hanım’ın yaptığı fedakarlığı keşke diğer liderler de yapsaydı.

Bugün DEVA ve Gelecek partisi İnşallah yerel seçimlere tek başına girecek, merak ediyorum ne kadar oy alıyorlar. Belki de benim yanıldığım bir sistem var bu işin içerisinde.

Biz bir partiyiz, bu parti görüşünü beyan eder. Dua edin Meral Hanım masadan kalktı. Meral Hanım o masadan kalkmasaydı çok daha ağır sonuçla karşı karşıya kalırdık.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin