Lütfi Elvan için 'istifa' iddiası: 'Erdoğan, operasyonu ona sormadan yapmış...'

Korkusuz yazarı Ahmet Takan "ekonomi kulisleri"nde dolaşan iddiaları köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Lütfi Elvan için 'istifa' iddiası: 'Erdoğan, operasyonu ona sormadan yapmış...'

Ahmet Takan, "Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın  çok sıkıntılı olduğu ve istifaya niyetlendiği iddialar arasında." ifadelerini kullandı.

Takan, Bakan Elvan'a seslenerek, "Sorumlu olduğunuz ekonomi cephesinde gece gündüz operasyonlar yapılıyor. Gizli kapaklı yapılan uluslararası anlaşmalar ile ilgili iddialar almış başını gidiyor. Dolar her gün rekor üstüne rekor kırıyor. Nerelerdesiniz?.. Neden hiç ortalarda görünmüyorsunuz?.. Millet neredeyse damat Berat Albayrak’ı arayacak hale geldi!.." dedi. 

 Takan'ın bugünkü yazısından  ilgili bölüm şöyle:

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın bir gece yarısı kararnamesiyle Merkez Bankası’nda gerçekleştirdiği görevden almalar operasyonu… CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibiyle gerçekleştirdiği Merkez Bankası Başkanı ziyareti… Ekonomi kulislerinde hâlâ yankılanıyor… Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın  çok sıkıntılı olduğu ve istifaya niyetlendiği iddialar arasında. Neden kaynaklanıyor bu iddialar?.. Tayyip Erdoğan, Lütfi Elvan’a sormadan bu operasyonu yapmış… Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu da Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme müsaadesini Erdoğan’dan alırken Elvan’a danışmamış. Doğru mu, değil mi teyit imkanı bulamadım. Ancak bir şeyi iyi biliyorum; Lütfi Elvan, “Bana danışmadılar” diye istifa edecek bir kişilik değil. Zaten o yüzden o görevde!..

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a:

-Sorumlu olduğunuz ekonomi cephesinde gece gündüz operasyonlar yapılıyor. Gizli kapaklı yapılan uluslararası anlaşmalar ile ilgili iddialar almış başını gidiyor. Dolar her gün rekor üstüne rekor kırıyor. Nerelerdesiniz?.. Neden hiç ortalarda görünmüyorsunuz?.. Millet neredeyse damat Berat Albayrak’ı arayacak hale geldi!.. Yoksa Ulaştırma Bakanlığı yaptığınız dönemde yanınızdan hiç ayrılamayan dostlarınızda mı sizi terk etti?.. Tayyip Erdoğan’a bir elçiyle de mi ulaşabilme imkanı bulamıyorsunuz?.. Kafanızdan tekrar Ahmet Davutoğlu’nun yanında konuşlanmak gibi bir düşünce geçiyor mu?..

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin