Los Angeles Times, "Türkiye'deki derin kaygılara" dikkat çekti

Gazetede, özerklik yanlısı Suriyeli Kürtlerin yükselişinin Türkiye'de kaygı yarattığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Los Angeles Times, "Türkiye'deki derin kaygılara" dikkat çekti

Türkiye-Suriye sınırında çeşitli Suriyeli gruplar arasındaki çatışmaların yayılması tüm dünyada dikkat çekerken Suriye'nin kuzeyinde özerklik yanlısı silahlı Kürt grupların yükselişinin Türkiye'de "derin kaygı" yarattığı yorumları yapılıyor.



ABD'nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times, PKK'nın Suriye'deki kolu olarak değerlendirilen PDY ile El Kaide'ye bağlı Irak İslam Devleti ve Biladi Şam savaşcıları arasındaki çatışmalar ve aralarındaki tutsak değişimine vurgu yaptığı haberinde Suriye'deki "Kürt grupların çoğu laik iken birçok Suriyeli Arap isyancı tugaylar son derece İslamcı. Arap isyancı gruplar da, genelde Kürtlerin daha büyük özerklik isteklerinden rahatsız" gibi değerlendirmelerde bulundu.



La Times, Türkiye'nin yaklaşımına ilişkin olarak ise "Suriye'nin Kuzeyi'nde özerklik yanlısı silahlı Kürt gruplarının yükselişi, büyük bir bölgesel güç ve Suriye hükümetine isyanın sağlam bir destekçisi olan komşu Türkiye'de derin bir kaygı yarattı" dedi.



"TÜRK MAKAMLARI TERÖRİST BİR GÜVENLİK BÖLGEYİ TOLERE ETMEYECEK"



Türkiye'nin on yıllarca "PKK'nın yönetimindeki Kürt isyanına karşı kanlı bir savaş yürüttüğünü" yazan gazete, şöyle devam etti: 



"Türk yetkilileri, en iyi silahlanmış Suriyeli Kürt grubu olan Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD) PKK'nın paravan bir örgütü olarak görüyor. Türk makamları da, Suriye sınırında "terörist bir güvenli bölgeyi tolere etmeyeceklerini söylediler." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin