L'Oréal geleceğin güzelliği vizyonunu paylaştı

L’Oréal, bileşenlerin sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesini sağlamak ve doğanın sunduğu en iyi olanakları, teknolojik süreçlerle elde etmek için “Yeşil Bilim”deki son gelişmelerden yararlanacak.

Google Haberlere Abone ol
L'Oréal geleceğin güzelliği vizyonunu paylaştı

L’Oréal, tüketicilere her zamankinden daha etkili, güvenli ve çevreye saygılı ürünler sunma konusundaki kalıcı çözüm arayışının bir parçası olarak “Yeşil Bilim” yaklaşımını benimsiyor. Bu yaklaşım ile L’Oréal, Araştırma ve İnovasyon’da önemli bir dönüşüm gerçekleştirmeyi taahhüt ediyor ve bu kapsamda, petrol bazlı bileşenlere karşı yenilenebilir alternatifler bulmak için doğayı öncelikli bir bir güç haline getirerek AR-GE çalışmalarında yeni bir sayfa açıyor. L’Oréal, bu geçişi başarmak için biyoteknoloji, Yeşil Kimya, formülasyon bilimi ve modelleme araçlarındaki gelişmelerle tarım bilimindeki son gelişmeleri de dahil ederek Yeşil Bilim’deki tüm kaynakları bir araya getirdi. Ayrıca L’Oréal; üniversiteler, start-up’lar ve kendi ham madde tedarikçileri ile bir dizi stratejik ortaklıklar da kuruyor.

2020 itibariyle L’Oréal ham maddelerinin %80'i kolayca biyolojik olarak parçalanabilir, %59'u yenilenebilir, %34'ü ise doğal veya doğal kaynaklı hale getirildi. Ayrıca L'Oréal formüllerinde kullanılan bileşenlerin %29'u Yeşil Kimya prensiplerine göre geliştirildi. 2030’a kadar ürün içeriklerinin %95’i biyolojik kaynaklardan, bol minerallerden veya döngüsel işlemlerden elde edilecek ve formüllerin %100’ü su ortamına saygılı olacak.

Konuyla ilgili görüşlerini belirten L’Oréal CEO Yardımcısı Nicolas Hieronimus, “Kuruluşundan bu yana şirketin arkasındaki temel güç olan L’Oréal Araştırma ve İnovasyon Bölümü için Yeşil Bilim ile yeni bir sayfa açıyoruz. Amacımız; 2030 yılına kadar dünyanın her yerinde kadınlar ve erkekler için çevreye saygılı, etkililiği artan, güvenli kozmetik ürünleri sunabilmek." dedi.

L’Oréal Global Araştırma & İnovasyon ve Teknoloji Başkanı Barbara Lavernos ise“Yeşil Bilim sayesinde bilimsel ve teknik zorlukların üstesinden gelebiliyoruz. Bu erdemli, döngüsel ekonomiye dayalı yaklaşım, gezegene saygılı güzelliğin hizmetinde kalite veya güvenlikten ödün vermeden yeni performans seviyelerine ulaşmamızı ve benzeri görülmemiş kozmetik faydaları keşfetmemizi sağlayacak.” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ŞEFFAFLIK

L’Oréal şeffaflık taahhüdünü sürdürüyor. L’Oréal Grup, tüketicilerle bilgi paylaşımını ve diyaloğunu daha da iyileştirmek için yeni girişimler başlatmaya devam ediyor ve onları değerlerini yansıtan seçimler yapma konusunda güçlendiriyor.

·       L’Oréal, bu şeffaflık taahhüdünü "Inside Our Products" web sitesi aracılığıyla sürdürüyor. Mart 2019'da açılan site, formüllerde kullanılan içerik maddeleri ve ürünlerinin bileşimi hakkında halktan gelen soruları yanıtlıyor. Platform, listelenen yaklaşık 1.000 malzemeyi kapsıyor ve şu anda 45 ülkede sekiz dilde (FR / EN / CN / GER / SP / IT / RUS / PORT) ulaşılabiliyor. Bilimsel gelişmeler üzerine inşa edilen bu içerik, önde gelen Grup markalarının (L’Oréal Paris, Garnier, La Roche-Posay, Maybelline, Redken, Essie, Kérastase, Yves Saint Laurent…) web sitelerinde aşamalı olarak yayınlanıyor.

·       “Gelecek için L'Oréal” programının bir parçası olarak kozmetik ürünlerin çevresel ve sosyal etkilerini vurgulayan bir bilgilendirme kampanyası da Haziran 2020'de başlatıldı. Girişim, Garnier ile birlikte dünya çapında uygulanıyor ve kademeli olarak tüm Grup markalarını kapsaması hedefleniyor.

·       Mart 2021'de, yaklaşık 20 ülkede Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn ve YouTube gibi sosyal medya platformlarında "Inside Our Products" girişimi hakkında farkındalık yaratma amaçlı bir girişim düzenlenecek ve tüketicilere araştırmacılarla konuşma şansı sunulacak. Mart ayında faaliyete geçecek bu girişim için Ocak 2021'de Fransa'da bir pilot uygulama gerçekleştirildi ve internet kullanıcıları ile verimli fikir alışverişlerine fırsat sunuldu.

Tüketiciler ve çevre için sürekli güvenlik iyileştirmeleri

Ürünlerin güvenliği ve potansiyel çevresel etkisi, L’Oréal tarafından verilen taahhütlerin odak noktasında yer alıyor.

L’Oréal, ürün güvenliğini değerlendirmek için yeniden yapılandırılmış deri modelleri oluşturarak hayvanlar üzerinde yapılan testlere alternatifler sunma konusunda öncü bir konumda yer aldı ve bu tür uygulamaların yasadışı ilan edilmesinden 14 yıl önce, 1989 yılında ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmeyi bıraktı. Ayrıca yetkililerin 2014 yılında yerel olarak üretilen "işlevsel olmayan" kozmetikler için hayvan testlerine son verdiği Çin'de, bu alternatif yöntemlere ilişkin farkındalığı artırmak için önemli adımlar attı. Bu yıl hükümet, kozmetik ürünlerinin ithalatlarını gerçekleştirirken İyi Üretim Uygulamaları’na uygunluğunu kanıtlayan bir sertifikaya tabi olarak hayvanlar üzerinde test edilmesi durumunu ortadan kaldırdı.

L’Oréal, formüllerinin çevresel profilini iyileştirmeye devam ediyor. 1995 yılında, ürünlerinin eko-sistemler (su ve toprak) ve biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkisini ölçmek ve modellemek için bir araştırma laboratuvarı kurdu. Gelecek İçin L'Oréal programının bir parçası olarak 2030 yılına kadar, bileşenlerinin %95'inin biyolojik kaynaklı olmasını, bol minerallerden veya döngüsel işlemlerden elde edilmesini ve formüllerinin %100'ünün çevre testi kullanılarak değerlendirilmesini, kıyı ve tatlı su eko-sistemlerinin çeşitliliğine zarar vermemelerini sağlamayı hedefliyor.

Etiketler loreal
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin