Londra'da dehşet gecesi!

Dün gece İngiltere'deki Londra Köprüsü'nde dehşet gecesi yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Londra'da dehşet gecesi!

İngiltere, bir kez daha dehşet dolu bir gece yaşadı. Londra Köprüsü'nde bir minibüsün kalabalığa daldığı bildirildi. Görgü tanıkları olayda çok sayıda kişinin yaralandığını en az 2 kişinin de yaşamını yitirdiğini iddia etti. Ancak resmi makamlar olayın kaza mı yoksa saldırı mı olduğu konusunda ve ölü ya da yaralı sayısında net bir açıklama yapmadılar.



"Fotoğraflarla Londra'da yaşanan dehşet gecesi!" Galerisine Göz At



İngiltere Manchester saldırısının ardından bu kez başkentin merkezindeki Londra köprüsünde başlayan terör dalgasıyla sarsıldı. Hızla giden bir minibüs yayaları ezerek geçti. Teröristler, minibüsten indikten sonra köprüden 500 metre uzakta bıçakla rastgele insanlara saldırmaya başladılar. Köprüden 500 metre uzaktaki Borough Market dün gece yaşanan dehşetin ikinci adresi oldu. İngiliz polisi, üzerine 'sahte intihar yeleği' giyen saldırının 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında 7 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırılarda en az 48 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.



Londra'da dehşet gecesi!



Dün akşam İngiltere’nin başkenti Londra’nın iki farklı noktasında meydana gelen terör saldırılarında 7 kişi hayatını kaybetti, 48’den fazla kişi de yaralandı. İngiliz polisi 3 saldırganın 8 dakika içinde etkisiz hale getirildiğini duyurdu.



Borough Market’de barlara girerek insanları bıçaklayan saldırganların Londra Köprüsü üzerinde bir minibüsün yayaların üzerine sürdüğü belirtildi. Londra Polisi, terör olayı olarak değerlendirdikleri olay sonrasında yaptığı açıklamada dün akşam yerel saat ile 22.08 sıralarında ihbar üzerine Londra Köprüsü’ne hareket ettiklerini bildirdi.Polis yaptığı açıklamada, Köprü üzerinde saatte 80 kilometre hızla giden bir minibüsün yayaların üzerine sürüldüğü ve Borough Market’de araçtan inirek barlardaki insanları bıçakladığını söyledi. Polis üç saldırganın 8 dakika içinde etkisiz hale getirildiğini bildirdi.



Yayaları ezip, çevredekileri bıçakladılar



Polisten yapılan açıklamada köprü üzerinde yayaları ezen minibüsün daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldiği, burada araçtan çıkan 3 saldırganın çevrede bulunanları bıçakladığı ifade edildi.  Saldırılarda yaralananlar arasında bir de polisin bulunduğu belirtildi. Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Mark Rowley, 3 erkek şüphelinin ilk ihbar telefonunun polise ulaşmasından sonra 8 dakika içinde vurularak öldürüldüğünü aktardı. 



Turistlerin yoğun olduğu bölge



Borough Market, Londra’nın merkezinde çok sayıda restoran, bar ve gece klubünün bulunduğu popüler ve turistik bir bölge. Cumartesi akşamı çok sayıda kişinin eğlenmek için tercih ettiği bölgelerden biri.Metro gazetesine konuşan görgü tanıkları iki veya dört erkeğin minibüsten indiğini söyledi.Terörizmle mücadele ekipleri London Bridge ve Borough Market’i kordun içine alırken silahlı polislerin dün geceden beri bölgede görev başında olduğunu bildirdi.



Terör saldırı



Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek çıkmadığı kaydedildi. Seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen Başbakan Theresa May, yaptığı yazılı açıklamada, polisin olayı "potansiyel terör saldırısı" olarak ele aldığını bildirmişti.



Londra polisinin kendisine bağlı olarak çalıştığı belediye başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, olayı doğrudan "terör saldırısı" olarak nitelendirdi. 

Başbakan May’in başkanlığında bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılacağı bir acil durum kabine toplantısı (Cobra) yapılacağı açıklandı. Toplantıda, ülkedeki terör tehdit seviyesinin artırılmasının da gündeme gelebileceği belirtiliyor.



Önceki hafta Manchester kentinde meydana gelen ve 22 kişinin öldüğü intihar saldırısının ardından ülkede terör tehdit seviyesi en üst basamak olan "kritik"e çıkarılmıştı. Yaklaşık bir hafta süreyle bu basamakta tutulan tehdit seviyesi geçen hafta Cumartesi günü eski düzeyi olan "ciddi"ye çekilmişti. (Hürriyet)




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin