Londra Türk Filmleri Festivali'nde yarışacak filmler belli oldu! İşte o 6 film

22 Mayıs'ta başlayacak festivalde yarışacak filmler belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Londra Türk Filmleri Festivali'nde yarışacak filmler belli oldu! İşte o 6 film

22 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. Londra Türk Film Festivali kapsamında, Türk filmlerinin Londra'da gösterime girmesine imkan sağlayan 'Golden Wings' ödülü için yarışacak filmler belli oldu.



22 Mayıs günü, Londra’nın dünyaca ünlü salonu O2 Cineworld’deki Gala gecesiyle başlayacak olan 19. Londra Türk Film Festivali’nin “Golden Wings” ödülü için bu yıl altı film yarışacak.



Önemli dünya festivallerinde alınan başarılarla 100. yaşına parlak bir gelecek vaadiyle giren Türkiye sinemasının dünyaya açılan pencerelerden biri olan LTFF, bu yıl ki yarışmayı da özel bir seçki ile hazırladı.  Usta yönetmenlerin imzasını taşıyan filmlerin yanı sıra, ilk filmlerini çekmiş olan genç yönetmenlerin filmlerinin de yer aldığı yarışmanın ödülü, festivalin açılış gecesi töreninde sahibine takdim edilecek.



Her yıl bir Türk filminin Londra’da vizyona girmesine imkan sağlayarak, Londralı sinema yazarlarının ve uluslararası izleyicinin dikkatini Türkiye sinemasına çeken Londra Türk Film Festivali'nin bu yıl ki jürisinde, yazar, editör ve küratör Gareth Evans, gazeteci-yazar Mike McCahill, program yapımcısı-oyuncu Ailsa Ferrier ve ünlü oyuncu Serra Yılmaz yer alıyor.



19. Londra Türk Filmleri Festivali'nde yarışacak filmler ise şu şekilde:



Atıl İnaç'tan hicivsel bir hikaye olan 'Daire'



Derviş Zaim'den kurgu ve belgeselin şaşırtıcı birleşimi 'Devir'



Ramin Matin'in ödüllü aile dramı 'Kusursuzlar'  



Melisa Önel'in karanlık ve gerilimli ilk filmi 'Kumun Tadı'  



Uluslararası arenada takdir gören yönetmen Reha Erdem’den 'Şarkı Söyleyen Kadınlar'



19. Londra Film Festivali'nin gala gecesinde gösterilecek açılış filmi ise, Mahmut Fazıl Coşkun’un Yozgat Blues'u olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin