Lise mezunlarına büyük müjde. Yüksek maaşla eleman alıyorlar. Devlet Su İşleri personel alımı yapıyor. Başvuru şartları neler. Nereden yapılacak. Kaç kişi alınacak?

Kamu kurumları İŞKUR üzerinden personel alımına devam ediyor. Devlet Su İşleri de İŞKUR üzerinden en az lise mezunu olarak istihdam sağlayacak. Personel alımın detayları açıklanırken, başvuruların 19 – 23 Eylül arasında olacağı ifade edildi. İşte DSİ personel alım detayları...

Google Haberlere Abone ol
Lise mezunlarına büyük müjde. Yüksek maaşla eleman alıyorlar. Devlet Su İşleri personel alımı yapıyor. Başvuru şartları neler. Nereden yapılacak. Kaç kişi alınacak?

Devlet Su İşleri (DSİ) İŞKUR üzerinden personel alımı yapıyor. Yayımlanan ilanda puantör kadrosunda 5 daimi işçi alımı gerçekleştirilecek. Alımların 4 tanesinin engelli, 1 tanesinin de terör mağduru kadrosunda olacağı açıklandı.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

Başvurular İŞKUR üzerinden online bir şekilde gerçekleştirilecek. 19 Eylül tarihinde başlayan başvurular 23 Eylül tarihinde sona erecek. Aşağıdaki ilan numarasını İŞKUR’un açık iş ilanları kısmından arattığınızda DSİ personel alım ilanlarına ulaşabilirsiniz.

ORTAK BAŞVURU ŞARTLARI

1-Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış

2-T.C. vatandaşı olmak.

3-Askerlikle ilişiği olmamak (fiilen yapmış, muaf veya tecilli olmak).

4-Alım il düzeyinde karşılanacak olup, Samsun ilinde ikamet eden kişiler başvuruda bulunabilecektir. Adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır. Başvuru süresi içerisinde ikametini Samsun’a taşıyan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

5-Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

6-Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

7- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

8-Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.

9-İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

10-Açık iş pozisyonları için sınav yapılacaktır. Sınava katılmaya hak kazanacak adaylar Noter huzurunda kura çekimiyle belirlenecektir.

Samsun İş Kurumu tarafından Bölge Müdürlüğüne gönderilen listede bilgileri bulunan başvuru sahiplerinin tamamının yer alacağı listelerden açık işgücü sayısının 4 katı asil aday, 4 katı yedek aday kura sonucu belirlenecektir.

Kura çekilişi 30 Eylül 2022 tarihinde 09:00 da DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda (Bahçelievler Mahallesi, İstiklal Caddesi, No:148 İlkadım / SAMSUN) yapılacaktır. Kura çekimini izlemek isteyen adayların ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 salgını nedeniyle mesafeli oturma sistemine ve hijyen kurallarına uyması zorunludur. Kura çekimi sonucunda sınava girmeye hak kazananların listesi DSİ 7. Bölge Müdürlüğü resmi internet sayfasında (bolge07.dsi.gov.tr) tebliğ mahiyetinde yayınlanacaktır.

11-Sınav tarih, saat ve yeri daha sonra DSİ 7. Bölge Müdürlüğü resmi internet sayfasında (bolge07.dsi.gov.tr) tebliğ mahiyetinde duyurulacak, adayların adresine ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Engelli Kadrosu İçin

– 31 yaşından gün almamış olmak

– Lise ve dengi okul mezunu olmak

Eski Hükümlü/Terör Mağduru Kadrosu İçin

– 36 yaşından gün almamış olmak

– En az lise en fazla lisans mezunu olmak

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin