Ligdeki rekabet medyada da sürdü! Mart ayında en çok hangi takım haber oldu?

MTM, Mart ayının spor gündemini araştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Ligdeki rekabet medyada da sürdü! Mart ayında en çok hangi takım haber oldu?

Ligdeki ezeli rekabeti sürdüren Galatasaray ve Fenerbahçe, benzeri bir çekişmeyi medyada da sürdürüyor. 



Kadıköy'deki derbide ezeli rakibi Galatasaray'ı yenerek zirvedeki çekişmeyi kızıştıran Fenerbahçe, 91 bini aşan haberle medyada en çok konuşulan kulüp oldu.



İkinci sırada yer alan Galatasaray'ı ise Beşiktaş, Trabzonspor ve Gençlerbirliği izledi.



Ligdeki rekabet medyada da sürdü! Mart ayında en çok hangi takım haber oldu?



 



 



 



 



 



 



Mart ayının spor gündemine katkıda bulunan kulüp yöneticileri arasında liderliği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım elinde bulundurdu. 8 bini aşan habere konu olan Yıldırım'ı, 5 binden fazla habere konu edilen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman izledi.



Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın sessiz kaldığı Mart ayında, Yönetim Kurulu üyesi  Abdurrahim Albayrak 4 bin 73 haberle üçüncü sırada yer aldı.



Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu 4. sırada yer alırken, Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı listenin 5. sırasında yer aldı.



Ligdeki rekabet medyada da sürdü! Mart ayında en çok hangi takım haber oldu? - Resim : 2



 



 



 



 



 



 



Beşiktaş Teknik direktörü Slaven Biliç medyanın en çok yer verdiği teknik direktör olurken, ikinci sırayı Mart ayı sonlarında Milli takım ile umut verici skorlara imza atan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim aldı.



Slaven Biliç, 16 bin 645 haber ile zirvede yer alırken 14 bin 83 habere konu olan Fatih Terim'i 13 bin 6 haber ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal izledi.



Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun 12 bin 630 haberle 4. sırada yer aldığı listenin son sırasında Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal 9 bin 643 haberle yer aldı.



Ligdeki rekabet medyada da sürdü! Mart ayında en çok hangi takım haber oldu? - Resim : 3



 



 



 



 



 



 



Mart ayının en popüler futbolcuları arasında ilk sırayı, Beşiktaş derbisinde taraftarların protestosuna tepki göstererek formasını çıkartıp sahayı terk eden Emmanuel Emenike aldı. 



Emenike'nin hareketi sonrasında ceza alıp almaması konusu da medyada uzun süre tartışıldı. 15 bini aşan haber sayısıyla listenin zirvesinde yer alan Emenike'yi, 13 binden fazla haberle yine formuyla tartışılan ve Beşiktaş'ta beklentileri karşılamadığı eleştirilerine hedef olan Demba Ba takip etti.



Galatasaray'daki başarılı futbolunu Hollanda milli takımında da sürdüren ve Hollanda'daki milli maçta Türkiye'ye filelerine attığı golle maçın berabere bitmesini sağlayan Wesley Sneijder üçüncü sırada yer aldı.



Listede yer alan ilk Türk futbolcu, derbide Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç ile girdiği tartışma ile gündeme gelen Fenerbahçe'li Emre Belözoğlu oldu. Fenerbahçeli futbolcunun milli takımı bırakıp bırakmadığı da ayın son günlerinde gündeme geldi. 11 bini aşkın habere konu olan Emre Belözoğlu'nu, 10 bini aşkın haber sayısı ile Burak Yılmaz takip etti.



Ligdeki rekabet medyada da sürdü! Mart ayında en çok hangi takım haber oldu? - Resim : 4


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin