Liderlerin sosyal medya performansı. twitter'ın galibi kim?

Sosyal Medya Kullanımı İstatistikleri, liderlerin performansına mercek tutuyor.

Google Haberlere Abone ol
Liderlerin sosyal medya performansı. twitter'ın galibi kim?

Liderlerin sosyal medya karnesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül twitter’da liderliğini sürdürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise kişisel olarak mesaj yazmasa da adına açılan Facebook hesabıyla ilk sırada yer alıyor. Erdoğan adına açılan twitter hesabını takip edenlerin sayısı da Cumhurbaşkanı Gül’ün ardından ikinci sırada bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Facebook’ta ikinci sırada. 



Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü “ Türkiye ’de Sosyal Medya Kullanımı ve İstatistikleri”ne ilişkin broşür hazırladı. Bişkek’te yapılan “ III. Türk Dili Konuşan Ülkeler ve Topluluklar Medya Forumu” için bastırılan broşürde sosyal medya kullanım istatistiklerine yer verildi. 



Broşürde yer alan bilgilere göre, yüzde 44.4’ü internet kullanan Türkiye’nin nüfusu 75 milyon, internet nüfusu ise 36 milyon. İnternet kullananların neredeyse tamamının Facebook hesabı var. Facebook kullanımında erkek oranı yüzde 63. Facebook’u en fazla 18-24 yaş aralığı kullanıyor. Haberin devamını okumak için tıklayınız. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin