Libya'da 2 barajın çökmesiyle yaşanan sel felaketinde gelişme. 8 yetkili için tutuklama kararı alındı

Libya Başsavcısı Sıddık es-Sur, Libya'da 11 Eylül'de Daniel Fırtınası sebebiyle Derna kentinde çöken 2 barajın sebep olduğu sel felaketine ilişkin yürütülen soruşturmada, 8 kişinin tutuklanması talimatını verdi. 

Google Haberlere Abone ol
Libya'da 2 barajın çökmesiyle yaşanan sel felaketinde gelişme. 8 yetkili için tutuklama kararı alındı

Libya'nın doğusunda 2 barajın çökmesiyle meydana gelen sel felaketiyle alakalı soruşturma devam ediyor.

Libya Başsavcısı Sıddık es-Sur bugün yaptığı açıklamada, Su Kaynakları İdaresi ve Barajlar Yönetim İdaresi'nde görevli yetkililerin dün “felaket sürecinde kötü yönetim, ihmal ve hata” iddiasıyla gözaltına alındıklarını belirtti. Sıddık es-Sur, 8 kişinin sorgularının ardından tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı.

Es-Sur ayrıca, Derna Belediye Başkanı Abdulmenam al-Ghaithi’nin de sorgulandığını belirtti.

ÇÖKEN BARAJIN BAKIMLARI YAPILMAMIŞ

Bununla birlikte Libya’da devlet tarafından işletilen bir denetim kurumunun 2021'de hazırladığı bir raporda, 2012 ve 2013'de çöken 2 barajın bakımı için 2 milyon dolardan fazla para tahsis edilmesine rağmen bakımlarının yapılmadığı belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 4 BİN İLE 11 BİN ARASINDA

Sel felaketinde ölü sayısı 4 bin ile 11 bin arasında değişirken arama ekiplerine göre hayatını kaybeden birçok kişinin cansız bedeninin halen yıkılan binaların molozlarının olduğu veya Akdeniz’in sularında olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin