Liberation ve RSF'den Can Dündar ve Erdem Gül için dayanışma gecesi

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdel Gül için Liberation gazetesi ve Sınır Tanımayan Gazeteciler'den dayanışma gecesi...

Google Haberlere Abone ol
Liberation ve RSF'den Can Dündar ve Erdem Gül için dayanışma gecesi

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) ile Liberation gazetesi Can Dündar, Erdem Gül ve Cumhuriyet gazetesi için Paris’te dayanışma gecesi düzenledi. Sabah saatlerine kadar süren konsere Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ile oğlu Ege Dündar’la birlikte çok sayıda gazeteci yazar ve üniversiteli katıldı.



Müzik eşliğinde dev ekranda Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanma görüntüleriyle birlikte Cumhuriyet gazetesinin slayt gösterileri yapıldı. Tokyo Sarayı’ndaki geceye Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar ve oğlu Ege Dündar’la birlikte 300’e yakın gazeteci, yazar, çeşitli medya çalışanlarının yanı sıra çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.



Gecede Dilek Dündar, oğlu Ege Dündar’la birlikte yaptığı konuşmasında “Türkiye’de demokrasinin ve özgürlüğün gardiyanları olan aydınlarımız bedel ödeyerek hayatlarından oldular. Daha dün Diyarbakır’da insan haklarını savunan Avukat Tahir Elçi katledildi. Türkiye bu gibi katliam ve sürgünlere layık değil. Can Dündar ve Erdem Gül bugün sırf gazetecilik yaptıkları için hapse atıldılar. Geceye katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin