LGS uçağı kalktı! Uçak biletleri yüzde 120 daha fazla satılmış. Herkes bu sınavı bekliyormuş

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonrası sınava giren yaş grubunun uçak bileti satışlarında resmen patlama yaşandı. Bilet satış sayfalarından alınan verilere göre, bilet satış oranları yüzde 120 arttı.

Google Haberlere Abone ol
LGS uçağı kalktı!  Uçak biletleri yüzde 120 daha fazla satılmış. Herkes bu sınavı bekliyormuş

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonrası sınava giren yaş grubunun uçak bileti satışları yüzde 120 arttı.

LGS sınavı 4 Haziran'da sona erdi. Çocukları sınava giren velilerin büyük bir kısmı sınavın ardından seyahat planlarını gerçekleştirmeye başladı.

Enuygun.com'un verileri sınavın hemen sonrasındaki 5-7 Haziran aralığında sınava giren yaş grubunun uçak bileti satışlarının bir önceki ayın aynı döneme göre yüzde 120 arttığını gösteriyor.

BAŞI ANTALYA ÇEKİYOR

Yurt içinde Antalya, Bodrum, Trabzon, Dalaman ve Adana'nın ilk 5'te olduğunu, yurt dışında ise en çok uçak bileti alınan destinasyonların Belgrad, Bakü, Kahire, Düsseldorf ve Tiflis olduğunu aktaran Özkan, "Yurt dışı satışlarımıza baktığımızda vizesiz ya da kapıda vize seçeneği sunan yerlerin öne çıktığını görüyoruz.

Vize işlemleriyle uğraşmaya gerek olmadan seyahat edilebildiği için bu destinasyonların daha çok tercih edildiğini düşünüyorum. Burada Düsseldorf ise bir istisna." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin