LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı 2023. MEB LGS tercih sonuçları nasıl sorgulanır. E-Okul LGS tercih sonuçları açıklandı mı?

LGS tercih sonuçları açıklandı. 3 - 19 Temmuz tarihleri arasında lise tercihlerini yapan 8. sınıf öğrencileri, tercih sonuçlarını online olarak sorgulayabilecek. Gitmek istediği liseleri puanına göre sıralayan öğrenciler e-Okul üzerinden hangi okulu kazandığını öğrenebilecek. Peki LGS yerleştirmeleri nasıl yapılacak? İşte LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı 2023.

Google Haberlere Abone ol
LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı 2023. MEB LGS tercih sonuçları nasıl sorgulanır. E-Okul LGS tercih sonuçları açıklandı mı?

LGS tercih sonuçları 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü açıklandı. Bu yıl 2.492 lise öğrenci kabul edecek. LGS ile toplamda 206 bin 414 öğrenci okullara lise eğitimi için yerleştirilecek. 

71 bin 22 öğrenci Anadolu Lisesinde, 40 bin 470 öğrenci Fen Lisesinde, 10 bin 740 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesinde, 42 bin 356 öğrenci Anadolu İmam Hatip Lisesinde, 41 bin 826 öğrenci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim alacak.

Peki LGS yerleştirmeleri nasıl yapılacak? İşte LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı 2023.

LGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Tercih dönemlerinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etmiş ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin, bulundukları il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurmaları halinde yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullarda kontenjan durumuna bakılmaksızın okul ve şube dengesi gözetilerek yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Tercih döneminde merkezi sınavla öğrenci alan okullara yerleştirme tercihi yapmış öğrenciler için her 30 kontenjana 2 olacak şekilde ek kontenjan verilecek.

Ek kontenjanlara yerleştirme işlemleri merkezi yerleştirme esasları çerçevesinde puan üstünlüğü ve tercih önceliğine göre yapılacak. Yerleştirmeye esas nakillerde ve sonraki tüm nakil işlemlerinde ek kontenjan kullanılmayacak. 

E-OKUL LGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI MEB 2023

LGS 2. TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar 24 Temmuz 2023 tarihinde duyurulacak. Bu kapsamda ek tercihler 31 Temmuz - 4 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2023 E-DEVLET MEB SINAV SONUCU SORGULAMA LİNKİ

 

 

Etiketler sınav LGS MEB e-Okul
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin