LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklanacağı saat kaç? LGS 2022 sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. İşte LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih

Milli Eğitim Bakanlığı LGS sonuç açıklanma tarihini duyurdu. 5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı sonrasında gözler LGS sonuç tarihlerine çevrildi. İlk oturumda 40, ikinci oturumda 50 sorunun yöneltildiği LGS sınavının ardından veli ve öğrenciler sonuç tarihini araştırıyor. İşte LGS sonuçlarının açıklanacağı tarih...

Google Haberlere Abone ol
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklanacağı saat kaç? LGS 2022 sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. İşte LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih

LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. 5 Haziran’da merkezi olarak düzenlenen LGS’ye yoğun katılım gerçekleşti. Bu yıl 8’inci sınıf öğrencisi olan 1 milyon 236 bin öğrenci için sınav düzenlendi. LGS sorularının ve cevaplarının açıklanmasının ardından sıra sonuç açıklamasına geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamasında sonuçların daha önce belirtilen tarihte açıklanacağını duyurdu. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı?

LGS Sonuçları için nefesler tutuldu. LGS sınav sonuçlarını bekleyen adaylar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ikinci oturumun da tamamlanmasıyla sona erdi. Öğrenciler iki oturumdaki soruları verilen süre aralığında yanıtladılar. MEB tarafından yapılan açıklamada LGS sonuçlarının haziran ayı içerisinde açıklanacağı bildirildi.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları 30 Haziran tarihinde açıklanacak. Sonuçların saat kaçta açıklanacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘İlk değerlendirmeler bitirildi. Sıkıntılı bir sürecimiz yok. Bakanlık olarak hiçbir zaman erken açıklamaya gitmedik. Hangi tarihte söz vermişsek o tarihte açıklayacağız’ dedi.

LGS SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

LGS sonuçları MEB tarafından yayımlanan 2022 LGS kılavuzunda 30 Haziran olarak duyuruldu. meb.gov.tr adresi üzerinden yarın sabah saatlerinde açıklanması beklenen LGS sonuçları TC kimlik numarası ve Doğum tarihi bilgisini gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra sorgulanabilecek.

2022 LGS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih kılavuzu hazırlanacak. Tercih ve yerleştirme kılavuzunun 30 Haziran'da açıklanacak sınav sonuçlarının ardından birkaç gün içerisinde yayımlanması bekleniyor.

LGS TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ AÇIKLANDI MI?

2022 LGS tercih kılavuzu henüz yayımlanmadığı için illere göre liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimleri de henüz belli olmadı. Açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin