LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak. LGS 1. nakil süreci ne zaman bitiyor. MEB LGS 2. nakil süreci hangi tarihlerde yapılacak?

LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla 3 - 19 Temmuz'da öğrenci kabul eden okullar ve yerel yerleştirme içi tercih yapan yüz binlerce öğrencinin yüzde 95'i okullarına yerleşti. Sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem halinde gerçekleştirilecek. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler nakil talebinde bulunabilecek. Peki LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS 1. ve 2. nakil tarihleri.

Google Haberlere Abone ol
LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak. LGS 1. nakil süreci ne zaman bitiyor. MEB LGS 2. nakil süreci hangi tarihlerde yapılacak?

LGS nakil başvurularının başlamasıyla nakil süreci tarihleri de gündemdeki yerini aldı. 

Okullar her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alıyor. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabiliyor.

Peki LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS 1. ve 2. nakil tarihleri.

KİMLER NAKİL BAŞVURUSU YAPABİLİR?

İlk yerleştirmede yerel yerleştirme tercihine kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek suretiyle en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabiliyor.

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebiliyor.

LGS 1. NAKİL SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLIYOR VE BİTİYOR?

Yerleştirmeye esas 1. nakil için tercihler 28 Temmuz'a kadar yapılacak ve sonuçlar 31 Temmuz'da açıklanacak.

LGS 2. NAKİL SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLIYOR VE BİTİYOR?

İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz-4 Ağustos'ta alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek.

Okul ve kurumlar yatılılık başvurularını 22-25 Ağustos arasında alacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanacak.

Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos'ta alınacak.

Etiketler LGS sınav nakil MEB lise
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin