LGBT içerikli sergide yasaya uymayan Müze Müdürü görevden alındı

Macaristan Ulusal Müze Müdürü Simon Laszlo, LGBT içerikli bir sergiye kanuna göre 18 yaş altı kısıtlama getirmediğinden dolayı görevden alındı. Laszlo dün, sergiye 18 yaş altı kısıtlama getirildiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
LGBT içerikli sergide yasaya uymayan Müze Müdürü görevden alındı
DHA

Macaristan Ulusal Müze Müdürü Simon Laszlo, müzenin LGBT bireylerin fotoğraflarının yer aldığı World Press Photo (Dünya Basın Fotoğrafı) sergisine ev sahipliği yaptı.

Sergide LGBT içeriklerinin 18 yaş altı çocuklarının erişimine yasaklanması kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle görevden alındı.

Dün açıklama yapan Laszlo kararı kabullendiğini ancak kabul edemeyeceğini duyurdu.

LASZLO'DAN AÇIKLAMA

Laszlo müzenin LGBT bireylerin fotoğraflarının yer aldığı World Press Photo (Dünya Basın Fotoğrafı) sergisine ev sahipliği yaptığını ancak bu serginin, LGBT içeriklerin 18 yaş altı çocukların erişimine yasaklanması kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle görevinden alındığını açıkladı.

Dün açıklama yapan Laszlo Macaristan Kültür Bakanı Janos Csak’ın kendisini ‘çocukları koruma kanuna’ muhalefet ettiği gerekçesiyle görevinden alındığını ifade ederek, "Kararı kabulleniyorum ancak kabul edemem. Müze, World Press Photo sergisinden görselleri sunarak herhangi bir yasayı kasıtlı olarak ihlal etmemiştir" ifadelerini kullandı.

LGBT içerikli sergide yasaya uymayan Müze Müdürü görevden alındı

Laszlo, Kültür Bakanlığı’nın kendisine gönderdiği bir önceki yazısında “Macaristan Ulusal Müzesi'nin yasaları kasıtlı olarak ihlal ettiğini gösteren herhangi bir durum söz konusu olmadığı” ifadelerinin yer aldığını ve kendisinin de derhal önlem alarak bahsi geçen sergiye kısıtlama getirdiğini belirtti. Laszlo açıklamasında ayrıca “Dört çocuklu bir baba ve büyükbaba olarak, çocuklarımızın benden veya yönettiğim kurumdan korunması gerektiği fikrini kesinlikle reddediyorum" ifadelerini kullandı.

SÖZ KONUSU YASA 2021'DE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Macaristan’da 2021'de yürürlüğe giren yasaya göre 18 yaş altı çocukların, LGBT içerikli ve cinsiyet değişikliğini teşvik eden materyallere erişimi yasaklanmıştır.

 

 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin