Lezzeti fincandan taşıyor: Sütlü fincan tatlısının müptelası olacaksınız. Sütlü fincan tatlısı nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir sütlü tatlı arayışı içerisindeyseniz bu tarif tam size göre. Hiç düşünmeden mutlaka deneyin...

Google Haberlere Abone ol
Lezzeti fincandan taşıyor: Sütlü fincan tatlısının müptelası olacaksınız. Sütlü fincan tatlısı nasıl yapılır?

Ansızın gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz aynı zamanda akşam çayın yanına hafif bir tatlı alternatifi olan sütlü fincan tatlısını mutlaka deneyin. Lezzeti olay yapımı kolay...

Malzemeler;

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için;
Hindistan cevizi

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisine 1 litre sütü alalım. 1 litre sütü tencerenin içerisine ilave ettikten sonra içerisine 1 su bardağı un ve 1 su bardağı şekeri ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra tencereyi ocağın üzerine alalım ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Muhallebi katılaşıp uygun forma geldikten sonra ocağın altını kapatalım.

Akabinde muhallebinin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilin ilave edelim. Tereyağı eriyene dek güzelce karıştıralım.

Bu noktada muhallebinin pürüzsüz bir formda olmasını sağlamak son derece önemlidir. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra muhallebinizi fincanlara bölüştürmeye başlayabilirsiniz.

Muhallebiyi fincanın içerisine dökmeden evvel fincanın içerisini ıslatmayı ihmal etmeyelim. Fincanın içerisini ıslatmak, muhallebi soğuduktan sonra fincandan kolay bir şekilde ayrılmasına katkı sağlayacaktır.

Muhallebiyi fincanların içerisine eşit bir şekilde paylaştırdıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Oda sıcaklığına gelen muhallebileri akabinde buzdolabı içerisinde yaklaşık olarak 3 - 4 saat kadar dinlenmeye bırakalım.

Sürenin sonunda fincan içerisinden muhallebileri çıkaralım ve üzerini güzelce Hindistan cevizi tozuna bulayalım. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun... 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin