Levent Gültekin'in yazıları neden sona erdi?

Taraf yazarı, bugünkü köşesine meslektaşını taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Levent Gültekin'in yazıları neden sona erdi?

Taraf yazarı Amberin Zaman, bugünkü köşesinde gazeteciler.com yazarı Levent Gültekin'in köşesine veda etmesini taşıdı.



Gültekin'den  "pırıltılı ve cesur çıkışlarıyla medyada starlaşan" bir yazar olarak söz eden Amberin Zaman,  "iktidarın, İslami ekolden yani kendi içlerinden çıkan yazardan rahatsızlık duyduğunu" ifade etti.



Zaman, gazeteciler.com'un sahibi Hadi Özışık'ın Gültekin'in ayrılığıyla ilgili şu açıklamalarını paylaştı: "Dün Hadi Özışık aradı. Cumhurbaşkanı’nın Levent’in gidişiyle “asla ve katta” ilgisi olmadığını ifade etti. Levent’i sorun edenlerin Erdoğan’ın etrafındaki “Pargalılar” olduğunu savundu. Ve ekledi: “Takriben dört yıl önce Levent’in kellesini ilk isteyen taraf Cemaat’ti. Cemaat’i çok eleştiriyordu. Cemaat’ten bazı isimler Levent’i göndermem gerektiğini söylüyorlardı.” Dün bahsi geçen isimlerden birini aradım. “Bazı arkadaşlar” konusunda “sohbet” edildiğini ama Levent’in kovulması için baskı yaptıklarının “tamamıyla yalan” olduğunu belirtti."



Amberin Zaman'ın bugünkü köşe yazısı:



Levent Gültekin, Hidayet Karaca…

 


Dünkü manşetimizde ibretlik tabloyu hepiniz görmüşünüzdür. Gazetemizin yazıişleri Sermaye Piyasası Kurulu’nun gönderdiği müfettişler tarafından işgal edildi.



Taraf’ın hesaplarını denetlemeye gelmişlermiş. Ama nedense muhasebe bölümü yerine yazıişlerinde konuşlanmayı tercih ettiler. Çünkü hepimiz biliyoruz ki esas maksat başka: Yakın tarihimizin en kritik genel seçimleri öncesinde gücün önünde boyun eğmeyen bizleri, gazetemizi susturmak sindirmek. Basın Konseyi’nin dün ifade ettiği gibi “Bu apaçık bir sansürdür. İfade özgürlüğüne, haber alma hakkına açık tehdittir”.



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin