LeMan'ın Fenerbahçeli kapağına suç duyurusu

Geçtiğimiz ay Fenerbahçe'ye destek kapağıyla çıkan LeMan'a soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol
LeMan'ın Fenerbahçeli kapağına suç duyurusu

Fenerbahçe kafilesinin Çaykur Rizespor maçından dönerken 4 Nisan 2015 tarihinde Trabzon Sürmene’de silahlı saldırıya uğramasını 8 Nisan tarihli sayısında kapağına taşıyan LeMan dergisine soruşturma başlatıldı.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, “Leman dergisinin 8 Nisan 2014’te yayımlanan nüshasının kapağında tam sahife olarak yayımlanan karikatürde Fenerbahçe kafilesine yapılan çirkin saldırı sanki 2010-2011 futbol sezonu Türkiye Kupası nedeni ile Trabzonspor taraftarlarınca yapılmış gibi gösterilmiştir” denildi.



Dilekçede, kamuoyunda Şike davası olarak bilinen davaya da atıfta bulunularak şu değerlendirmelerde bulunuldu: “2010-2011 futbol sezonu şampiyonluk kupası Fenerbahçe futbol takımının şike sonucu aldığı puanlar nedeniyle Fenerbahçe Spor Kulübü’ne verilmiştir. Trabzonspor Kulübü Derneği Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve FIFA nezdinde bu duruma itiraz edip şike yapılarak elinden alınan kupanın gerçek sahibi olan kendilerine verilmesi için hukuki mücadele başlatmışlardır. UEFA ve FIFA maçlarda şike yapıldığına karar vermiş ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nü cezalandırmış, iki yıl Avrupa kupalarına katılmaktan men etmiştir. Halk arasında Şike davası olarak adlandırılan davada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ceza almış ve cezası da Yargıtayca onanmıştır.” Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin