LED ekran tehlikesi! Mavi ışık insanları nasıl etkiliyor?

LED ekranların çevreye yaydığı ışığın insan üzerindeki etkileri belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
LED ekran tehlikesi! Mavi ışık insanları nasıl etkiliyor?


LED ekranların çevreye yaydığı mavi ışığın biyoloji saatimizi etkilediği, ve bu yüzden uyku bozukluklarına sebep olduğu belirtildi.

Avrupa Birliği’nde her geçen gün artan uykusuzluk vakaları, halkın yarısından fazlasının uykuya geçmekte zorlandığı ya da gece hiç uyuyamadığı açıklandı.






Yapılan açıklamaya göre Avrupa’da dinlendirici ve sağlıklı uyku düzenine sahip kişi oranının yüzde 20′yi geçmediği ortaya çıktı. AB desteğinde olan Euronews’in Vinatier Hastanesi Uyku Araştırmaları Bölümü tarafından paylaşılan verilere göre, Avrupa ülkelerinde uykusuzluk sorunu ile mücadele eden kişi sayısının her geçen gün arttığı gözlemleniyor.



Uyku psikiyatrı olarak çalışmalarını yürüten Dr. Alain Nicolas’ın açıklamasına göre uyku bozuklukları son yıllarda ciddi oranda artış göstermiş durumda. Dr. Alain Nicolas yeni teknolojilerde uyku bozukluğunu tetikleyen en önemli etkenin LED ekranlar olduğunu belirterek şunları söyledi, “LED’in yaydığı mavi ışık biyolojik saatimizi etkiliyor. Uyku sürelerimizi değiştiriyor, gün doğumunun da uyanmamızda etkisi oluyor. Özellikle genç nüfusun her geçen gün daha geç yatağa girmesinin nedenlerinden biri bu durum”.



Dr. Nicolas açıklamasında gece uyananlara, “Aslında en iyi şey; bir kaç kişinin uyguladığı gibi, kalkıp loş bir ışıkta bir kaç sayfa kitap okumaya çalışmak olmalı. 5 sayfa ya da bir bölüm okuduktan sonra uykumuz gelmeye başlar ve o an yatağa döndüğümüzde artık uyumaya hazırızdır. Yatak odalarına kesinlikle televizyon koymamak gerekir” şeklinde öneri de bulundu.


Etiketler mavi ışık insan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin