Le Monde: Yolsuzluğu örtmeye çalışan Erdoğan, başarılarını mahvediyor!

Ünlü Fransız gazetesi Le Monde, Başbakan Erdoğan'ın son 10 yıllık başarıları yıktığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Le Monde: Yolsuzluğu örtmeye çalışan Erdoğan, başarılarını mahvediyor!

Bugün yayınlanan nüshasındaki başyazıyı Türkiye'deki siyasi krize ayıran Le Monde, şu ifadeleri kullandı: "Erdoğan, 10 yıllık sağlam bilançosunu mahvediyor. Türkiye 10 yılda milli gelir oranını 3 kar artırmış ve gelişen ülkeler arasındaki en parlak örneklerden birisi olmuştu. Ordunun siyasete süreklilik arz eden müdahalelerine son verdi. Türk hükümeti nihayet Kürt azınlıkla çatışmaya bir çözüm arıyor. Ayrıca, AB'yle yakınlaşmayı da başardı. Bunların hepsi Erdoğan'ın hanesine yazılması gereken olumlu gelişmeler." 



"Türkiye'de Erdoğan'ın uzun süren maçı" başlıklı makalede Türkiye'deki kavganın ilk kurbanının hukuk devleti olduğunu savunan Le Monde, "Erdoğan'ın bilhassa ilk dönemlerindeki yönetiminde Türkiye ilerlemeler kaydetti. Ancak, 2011'den bu yana İslami-muhafazakar lider, her geçen gün daha da endişe uyandıran bir otoriterleşme eğilimine girdi." denildi. 



"YOLSUZLUKLARI ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR"



Erdoğan'ın "uzun süre iktidarda olmanın sarhoşluğuyla" bütün siyasi başarılarını tehlikeye attığını savunan Le Monde, ekonominin kötüleştiğini ve büyük müttefik ABD'nin de endişeli olduğunu kaydetti. 



Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturmasını örtmek için çabaladığını iddia eden Le Monde'un başyazısında ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Erdoğan en küçük zorlukta bile iç ve dış düşmanların kendisine komplo düzenlediğini söylüyor. Demokrasi anlayışı, seçimleri kazandığı sürece devletin ona ait olduğu... Bu anlayış, kendi hizmetinde bir kamu idaresi olması için tasfiye girişiminde bulunmasına izin veriyor. İç siyasette 2013 baharındaki eylemlerde gördüğümüz gibi artık en ufak bir muhalefete tahammül gösteremiyor. Dış dünyada Türkiye'nin birçok komşusuyla zor duruma sokan bir dış politika izliyor." 



Başyazının sonunda ise "Eski bir futbolcu olarak Erdoğan en güzel kariyerlerin sonsuza dek uzatılmayan kariyerler olduğunu bilmelidir." ifadeleri yer aldı. (CİHAN)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin