Le Monde: Türkiye toplumu Erdoğan konusuna hem fikir olmaktan uzak!

Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyaretini değerlendiren yabancı medya organlarına Fransız Le Monde gazetesi de katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Le Monde: Türkiye toplumu Erdoğan konusuna hem fikir olmaktan uzak!

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Köln'de 24 Mayıs Cumartesi günü yapılan çok tartışmalı bir toplantı dolayısıyla yeniden Almanya'da bir tutku patlamasına yol açtı" sözleriyle girdiği haberinde Almanya'da ziyaret öncesi bazı siyasi liderlerin mitingin yasaklamasını arzu ettiklerine, Başbakan Angela Merkel'in "itidal" çağrısında bulunduğuna dikkat çekiyor.



Buna karşın Erdoğan'ın 15 bin kadar kişi önünde "saldırgan" bir görüntü verdiğini iddia eden gazete, Erdoğan'ın asimilasyon karşıtı ifadelerini ve Alman basınına yönelik eleştirilerine vurgu yaptıktan sonra "Ama Türk Alman toplumu, Recep Tayyip Erdoğan konusunda hem fikir olmaktan uzak. 40 bin'den fazla Türk Köln'e gelişine karşı gösteri yaptı" diyor.



Gösteriyi düzenleyenlerin arasında Alevi toplumunun geldiğine işaret edildiği haberde Okmeydanı olayları aktarılıyor. Haberde ayrıca Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin "halen oldukça gergin" olduğu savunulurken Alman Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Türkiye ziyareti sırasında yaşananlara vurgu yapıyor. (ANKA) 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin