Le Figaro'da 'Yahudi soykırımı' benzetmesine itiraz!

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi, Le Figaro'daki makalesinde, "Yaşananlarla ilgili Yahudi soykırımı benzetmesi yapmak asla kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Le Figaro'da 'Yahudi soykırımı' benzetmesine itiraz!

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Fransız Le Figaro gazetesinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda yayımlanan makalesinde Türkiye ve Ermenilerin ortak tarihi, geçmişi ve kültürü bulunduğunu, Osmanlı İmparatorluğu döneminde iki toplumun bin yıl beraber yaşadığını hatırlattı.



Çekilen acıları paylaştıklarına vurgu yapan Akil, Türkiye'nin artık bu meseleye karşı "açık" bir tavır sergilediğine işaret etti. Büyükelçi şunları kaydetti : 



"Bugün artık Başbakan hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyebiliyor, hayatını kaybedenler anısına törenler düzenleniyor. Türkiye'de, Fransa'da dünyanın her yerinde Ermeniler için anmalar yapılıyor. Ancak bu törenler,  Türkiye ve Türk toplumuna karşı nefret söyleminin desteklendiği organizasyonlara dönüşmemeli. Yaşananlarla ilgili 'Yahudi Soykırımı' benzetmesi yapmak ise asla kabul edilemez. İki toplum arasında husumet yaratmanın kimseye faydası yok. Fransa'dakiErmeni ve Türk asıllı vatandaşların arasındaki olası yeni bir husumet Fransa'nın en son isteyeceği şeydir."



Makalenin yayımlanmasının ardından Türkiyeli basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akil, makaleyi kaleme almaya Fransız basınında Ermeni iddialarıyla ilgili yer alan yanlış ifadeleri gördükten sonra karar verdiğini dile getirdi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin