LC Waikiki Araplara mı satılıyor? 66 milyar lira cirosu bulunan perakende devine Körfez ülkelerinden büyük ilgi var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği Körfez ülkelerinden Türkiye'nin en büyük perakende şirketlerinden biri olan LC Waikiki'ye büyük ilgi var. Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, 66 milyar lira cirosu bulunan 60 bin çalışanı olan LC Waikiki'nin satılacağını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
LC Waikiki Araplara mı satılıyor? 66 milyar lira cirosu bulunan perakende devine Körfez ülkelerinden büyük ilgi var

Türk perakende sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan LC Waikiki’ye Arap ülkelerinden büyük ilgi var. 

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birçok iş insanı Körfez bölgesinde önemli anlaşmalara imza atmış, iş birliği görüşmeleri yapılmıştı. Bu görüşmelerin meyveleri toplanmaya başlandı. 

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, 66 milyar lira cirosu bulunan 60 bin çalışanı olan LC Waikiki’nin satılacağını öne sürdü. Ülker tarafından aktarılan kulis bilgisine göre LC Waikiki’ye Körfez bölgesinden ortaklık teklif edildi.

YÜZDE 51'İ AŞKIN HİSSE TALEBİ

Kerim Ülker'in dikkat çekici yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"19 Temmuz’da sona eren Körfez Turu yeni iş birlikleri adına önemli fırsatların orta vadede hayata geçirileceğini gösteriyor. Körfez Turu’nun yansımaları merakla beklenirken, hem bölgeyi hem de Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir gelişme konusunda önemli bir bilgi edindim. Edindiğim bilgilere göre Türkiye’nin perakendede en önemli markalarından biri olan LC Waikiki’nin Körfez Bölgesi’nden ortaklık teklifi almış. 

Teklifte bulunan şirketin Katarlı olduğu konuşuluyor. Ancak bu konuda henüz net bir bilgiye ulaşamadım. Körfez Bölgesi’ndeki şirketin LC Waikiki için yüzde 51’i aşan bir hisse talebi var.

Yani Türk şirkette büyük hissedar olmak istiyor. Yakın zamanda bu görüşmenin nasıl sonuçlanacağı kamuoyunda geniş yer bulur diye düşünüyorum. 1988 yılında Fransız asıllı üç ortak tarafından Paris’te kurulan LC Waikiki, ilk etapta t-shirt ve sweatshirt tasarımları ile dikkat çekti."

60 ÜLKEDE MAĞAZASI VAR

Angola’dan Ukrayna’ya, Uganda’dan Katar’a yaklaşık 60 ülkede mağazası bulunan LC Waikiki’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, geçtiğimiz yıl Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki Avrasya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan 274 bin metrekarelik yeni lojistik merkezini hizmete açtıklarını dile getirmişti.

Yeni merkez ile birlikte tüm lojistik merkezlerinin alanı 785 bin metrekareyi bulmuştu. Şirket geçen yıl ürünlerini hiçbir e-ticaret sitesi ve pazaryerine vermeme kararı alarak, aracıyı ortadan kaldırma projesini hayata geçirmişti.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Konu ile ilgili LC Waikiki'den açıklama geldi. Sosyal medyada çıkan haberler üzerine açıklama yapan şirket, "Gerçeği yansıtmayan bu tür haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur" ifadelerini kullandı. Şirketten yapılan açıklama şöyle: 

"Kamuoyuna duyurulur,

Dünya Gazetesi'nde bugün (24.07.2023) yayınlanan 'LC Waikiki'ye Körfez İlgisi' başlıklı haberde, bölgedeki bir şirket tarafından LC Waikiki'ye ortaklık teklifi verildiği iddia edilmiştir.

Gerçeği yansıtmayan bu tür haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur.

Saygılarımızla," 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin