Laz Kızı lakaplı kullanıcı TikTok'u kapattıracak mı? TikTok'un yöneticisi Türkiye'ye çağrıldı

Lazı Kızı lakaplı kadının kocasının yanında canlı yayın yapıp müstehcen görüntüler vermesinin ardından gözaltına alınmıştı. Kadın serbest bırakıldı, "bir daha yapmayacağım" dedi. Ama tartışmalar bitmedi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman TikTok hakkında açıklama yaptı

Google Haberlere Abone ol
Laz Kızı lakaplı kullanıcı TikTok'u kapattıracak mı? TikTok'un yöneticisi Türkiye'ye çağrıldı
Sosyal medya

Laz Kızı isimli kullanıcı TikTok'ta dekoltesini göstererek yayınlar yaptı ve sadece bir yayında bile 160 bin topladı. Bu görüntülerin tepki çekmesi üzerine kadın gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. "Bir daha yapmayacağım" dedi fakat bu tartışmaların önünü kesmedi. TBMM konuyla ilgili harekete geçti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformları ve fenomenlere yönelik çok ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Yayman, konuyla ilgili devam eden bir torba yasa hazırlığı içerisinde olduklarının bilgisini de verdi.

TIKTOK'UN YÖNETİCİSİ TBMM'YE ÇAĞRILDI 

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman "TikTok'un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisini Türkiye'ye çağırdık; 7 Aralık'ta TBMM'ye gelerek TikTok'taki çok büyük tartışmalara yol açan, milletimizin asla tasvip etmediği uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunacak" dedi.

KINAMA, BANT DARALTMA DAHİL CEZALAR...

Yayman "TikTok'a kınama, bant daraltma, reklam yasağı dahil çeşitli cezalar verilebilir. Komisyon olarak böyle bir yetkimiz yok ama teklif etme gücümüz var; bunları komisyonumuzda değerlendireceğiz" diye konuştu.

BU YAYINLAR PARA KAZANMA YÖNTEMİ OLDU

Yüksek kazancın kapısını açan sosyal medya platformları, cinsel içerikli paylaşımlar yoluyla kolay yoldan para kazanmanın da adresi oldu. Kolay para kazanmak isteyenlerin gözdesi olan platformlarda cinsel içerikli paylaşımlar yapanlar, yayına katılanlardan sanal hediye jetonlarıyla hatırı sayılır para kazanıyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin