Latif Şimşek’ten dikkat çeken değerlendirme: Kemal Kılıçdaroğlu’na tam 90’dan atılmış bir gol var!

tv100'de yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olan tv100.com yazarı Latif Şimşek, İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen cezayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şimşek: "Burada gerçekten Kemal Kılıçdaroğlu’na tam 90’dan atılmış bir gol var. Bana kalırsa İmamoğlu ve Akşener buradan bir mahkumiyet kararı çıkacağını biliyordu" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Latif Şimşek’ten dikkat çeken değerlendirme: Kemal Kılıçdaroğlu’na tam 90’dan atılmış bir gol var!

tv100.com yazarları Latif Şimşek, Fuat Uğur, CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk oldu.  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve siyasi yasak kararı programda masaya yatırıldı.

"Burada Kemal Kılıçdaroğlu’na tam 90’dan atılmış bir gol var"
Şimşek "Bu cezayı AK Parti’nin, Adalet Bakanlığı’nın, Erdoğan’ın verdirdiğini düşünmek bence saçma sapan bir şey. Böyle bir şeyin AK Parti’nin, Erdoğan’ın seçim kampanyasına yaramayacağı gün gibi ortada. Aksine böyle bir durum mağduriyet oluşturur. Nitekim de o mağduriyet üzerinden yürüdüler. Burada gerçekten Kemal Kılıçdaroğlu’na tam 90’dan atılmış bir gol var." dedi.

"Bana kalırsa İmamoğlu ve Akşener buradan bir mahkumiyet kararı çıkacağını biliyordu"
Mahkeme kararıyla ilgili Şimşek "Kemal Bey’in Almanya’da olduğu süreçte, daha mahkeme kararı açıklanmadan böyle bir karar çıkacağını, İmamoğlu ‘Eğer mahkumiyet çıkarsa itiraz edeceğiz, beraat kararı çıkarsa sevincimizi göstereceğiz’ diyor. Böyle bir kararda sevinç göstermek nerede görülmüş? Dünyanın neresinde bir hakaret davasından beraat ettin diye sevinç gösterisi yapacaksın? Bana kalırsa İmamoğlu ve Akşener buradan bir mahkumiyet kararı çıkacağını biliyordu, adları gibi emindi." diye konuştu.

"Neden hakim muhalefet tarafından ayarlanmamış olsun?"
"Maden hakimin iktidar tarafından ayarlanmış olabileceğini konuşuyoruz, neden hakim muhalefet tarafından ayarlanmamış olsun?" diyen Şimşek "Böyle bir mahkumiyet kararı çıksın, mağduriyet üretelim, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını 3 adım öne çıkaralım. Bu böyle demiyorum, öyle söyledikleri için neden tam tersi de düşünülmesin diyorum." değerlendirmesine bulundu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin