Lamine Yamal… Warren Zaire-Emery… Xavi Simons Hangisi parlayacak?

Bugün futbolseverleri ekran başına kilitleyecek olan Şampiyonlar Ligi başlıyor. Gazeteci Cengiz Semercioğlu bu sezon öne çıkması beklenen üç futbolcuyu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Lamine Yamal…  Warren Zaire-Emery… Xavi Simons Hangisi parlayacak?

İşte Semercioğlu'nun bugünkü yazısı: 

Futbol dünyasının kulüpler seviyesindeki en büyük organizasyonu Şampiyonlar Ligi, bu akşam E-F-G-H gruplarında oynanacak 8 maçla başlıyor.

Haziran ayında kupayı İstanbul’da kaldıran, geçen sezonun şampiyonu Manchester City bu yılın da en büyük favorisi. Açılışı bu akşam evinde Kızılyıldız karşısında yapacak (22.00, TV 8.5)…

Gecenin diğer önemli maçları; Paris-Dortmund (22.00 Exxen), Barcelona-Antwerp (22.00, Exxen) ve Young Boys - Leipzig arasında (19.45 TV 8.5)...

Bu üç maçta, bu sezona öne çıkması beklenen üç genç yıldız sahaya çıkacak; Lamine Yamal, Warren Zaire-Emery ve Xavi Simons.

Lamine Yamal (Barcelona); 16 yaşında ve İspanya milli takımında gol atan en genç oyuncu unvanını kazandı. Şimdiden 25 milyon Euro değerinde. Şampiyonlar Ligi maçlarıyla birlikte değerinin artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Faslı baba, Ekvator Gineli annenin çocuğu olarak İspanya’da doğan Yamal’dan Barcelona çok şey bekliyor.

Warren Zaire-Emery (Paris Saint Germen); 17 yaşında, Fransız… PSG akademisinin yeni mücevheri, Paris’in yeni prensi olarak tanımlanıyor. Orta sahada ilk 11’de kendini kanıtladı. Grupta AC Milan, Borussia Dortmund ve Newcastle United'a karşı oynayacağı maçlarda gözler Zaire-Emery’inin üzerinde olacak.

Xavi Simons (RB Leipzig); 20 yaşında, Hollandalı… Geçen yıl PSV Eindhoven'da oynadı ve bu yıl Leipzig formasıyla dört maçta üç gol attı. Hücuma dönük orta saha/kanat oyuncusu. Paris Saint-German’dan kiralık olarak Leipzig’e gitti. Bu akşam Young Boys deplasmanında Leipzig’in en güvendiği oyunculardan olacak.

Evet Şampiyonlar Ligi heyecanı bu akşam başlıyor.

Bakalım bu genç yıldızlardan hangisi bu sezon daha çok parlayıp Avrupa futbolunda önemi bir yere gelecek…

Bu genç oyuncuları izlerken bizim kalbimiz elbette Galatasaray için atacak.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçı Kopenhag’la yarın İstanbul’da.

Maç 19.45’te başlayacak, Exxen’den canlı yayınlanacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin