Lale Orta'dan bomba gibi açıklama! Arda Güler'e çalınan penaltı hakkında konuştu: Arda Güler'in penaltı kazandığı pozisyon...

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Arda Güler'in yerde kaldığı ve sarı-lacivertlilerin penaltı kazandığı pozisyon hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Lale Orta'dan bomba gibi açıklama! Arda Güler'e çalınan penaltı hakkında konuştu: Arda Güler'in penaltı kazandığı pozisyon...

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren maçın skoru haricinde en çok konuşulan konulardan birisi de Arda Güler'in Fenerbahçe'ye penaltı kazandırdığı pozisyonuydu.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta bu pozisyonla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CENK TOSUN, ARDA GÜLER İLE KONUŞMASINI ANLATTI

Fenerbahçe derbisine damga vuran isimlerden birisi olan Cenk Tosun, Fenerbahçe'ye çalınan penaltı sonrası Arda Güler ile arasında geçen konuşmayı anlattı.

Beşiktaş'ın kaptanı Cenk Tosun, ''İlk penaltıda Arda'ya gittim. Arda temastan önce kendini bırakıyor gibi gördüm ama Arda'nın bunu bilinçli olarak yaptığını düşünmüyorum. Arda, benim gördüğüm en yetenekli futbolcu. Arda, 'Abi ayağıma vuruyor' dedi. Ben de tam tersini gördüm, 'Oğlum nasıl vuruyor' dedim. Devrede izleyince arada kaldım. Temas var ama erken bırakıyor gibi" sözlerini sarf etti.

Lale Orta'dan bomba gibi açıklama! Arda Güler'e çalınan penaltı hakkında konuştu: Arda Güler'in penaltı kazandığı pozisyon...

''KESİNLİKLE YANLIŞ ALINMIŞ BİR KARAR''

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta çok konuşulan pozisyonun ardından açıklamalarda bulundu. Orta, ''Arda Güler'in penaltı kazandığı pozisyon, kesinlikle yanlış alınmış bir karar. VAR da hatalı karar vererek, bu kararı düzeltmedi'' dedi.

''BÜTÜN POZİSYONLARI ŞEFFAFLIKLA AÇIKLAYALIM''

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Orta, '' 17 kulübümüz ve hepsinin teknik direktörleri, bizden açıklama istedikleri pozisyonlar varsa, her ay bir gün belirleyelim, bize ikişer pozisyon yollasınlar. Onları ister TFF çatısı altında, ister Kulüpler Birliği çatısı altında davet edelim ve bütün pozisyonları, şeffaflıkla açıklayacağımızı MHK olarak buradan belirtmiş olalım'' ifadelerini kullandı.

''OSAYI-SAMUEL KIRMIZI KART GÖRMELİYDİ''

Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçtaki pozisyona da değinen Lale Orta, ''Alanyaspor-Fenerbahçe maçında, Osayi-Samuel'in pozisyonunda net bir kırmızı kartlık durum var. Rakibinin ayağına basıyor. Karar kırmızı kart olmalıydı. Merak edilen bir konu var, Mete Kalkavan'ın elini arka cebine götürüp neden sarı kart gösterdiği... Burada yardımcı hakem, kendisine Osayi-Samuel'in ayağının toptan kayarak geldiği şeklinde bir yardım yapıyor ve bu yüzden kararını değişiyor. Yanlış verilmiş bir karar var, VAR'ın mutlaka müdahale etmesi gerekiyordu'' şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin