Lale Orta, MHK Başkanlığı görevine devam edecek mi? Sekiz saatlik toplantının sonucunda karar verildi

Türkiye Futbol Federasyonu'nda sıcak saatler yaşandı. Mehmet Büyükekşi'nin gerçekleştirdiği toplantıda bazı üyeler MHK Başkanı Lale Orta'nın istifasını istedi. İşte sekiz saat süren toplantının tüm ayrıntıları...

Google Haberlere Abone ol
Lale Orta, MHK Başkanlığı görevine devam edecek mi? Sekiz saatlik toplantının sonucunda karar verildi

Türkiye Futbol Federasyonu dün açıkladığı kararla Spor Toto Süper Lig ve 1. Lig'den dört takım yerine iki takım düşeceğini açıklayarak uzun süredir merak edilen konuya son noktayı koymuştu. Alınan bu karar sonrasında Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta için de hareketlilik yaşandığı öğrenildi.

O POZİSYON ÇOK TARTIŞILDI

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına canlı bağlanan Lale Orta dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Lale Orta, ''Hiçbir programa hiçbir baskı yapmadım. Baskı ile sorun çözüleceğine inanmıyorum. Donk pozisyonundaki mesele sarı kart kırmızı kart meselesi değildi. Kramponun tendona bastığı için kırmızı kart olması gerektiği söylendi. O pozisyonun o açıdan verilip yorum yapılmasının daha doğru olacağını düşündüm. Hiçbir programa kesinlikle baskı ve manipülasyon yapmadım. Ne bana, ne tarzıma, ne dürüstlüğüme yakışır. Herkes için adalet ve şeffaflık diyorum'' dedi.

SEKİZ SAAT TOPLANTIDA SONUÇ ORTAYA ÇIKTI

Riva'da Mehmet Büyükekşi önderliğinde tam sekiz saat süren toplantıda istifası istenen Lale Orta'nın görevine devam edeceği kaydedildi. Mehmet Büyükekşi ayrıca istifa konusunun sezon sonuna kadar bir daha gündeme gelmemesi hakkında da ciddi uyarılarda bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin