LA Times: Türkiye'de skandal derinleşiyor!

İHH'ya yapılan baskın, ABD'li basında "Türkiye'de skandal derinleşiyor' şeklinde yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol
LA Times: Türkiye'de skandal derinleşiyor!

İHH'ya yapılan baskın, ABD'li basında "Türkiye'de skandal, El Kaide ile bağları nedeniyle suçlanan yardım örgütüne baskın ile derinleşti" yorumlarına yol açtı. 



ABD'nin büyük gazetelerinden Los Angeles Times, İHH'ye baskın ve bunun üzerine operasyondan sorumlu polis şefinin görevinden alınmasına dikkat çektiği geniş haberinde "büyük bir yolsuzluk operasyonunun hedefi" olarak nitelediği Erdoğan hükümetinin 2 bine yakın kıdemli polisi görevinden aldığını kaydetti. 



Erdoğan hükümetinin Suriye'deki isyancı bölgelere yardım sağladığına işaret edilirken de bunun "Ankara'yı El Kaide ile müttefik aşırı grupları desteklediği eleştirilerine açık bıraktığı" belirtiliyor.



Gazete, Gülen ve Erdoğan'ın "bir zamanlar İslam'ın rehberindeki bir demokrasi arayışında müttefik oldukları" görüşünü öne süren gazete, yolsuzluk operasyonunun "hükümette üst düzey şahsiyetler ve ona yakın iş çevrelerin kuşku uyandıran davranışlarını gözler önüne serdiğini" yorumunu yapıyor.



Ayakkabı kutularında "bulunan 4.5 milyon dolarlık nakit"e dikkat çeken gazete, 17 Aralık'tan sonra iktidar partisinin hükümetin yargı ve savcı atamaları üzerindeki "kontrolünü artıran" yasal düzenlemelerini önerdiğine, bunun da hafta sonunda parlamentoda kavgalara yol açtığına dikkat çekti. Gazete, haberine şu savlarla son veriyor:



"Erdoğan, Batılı liderlerce Türkiye'yi modernize etme ve nüfusunun büyük bir çoğunluğu Müslüman olan ülkeyi Avrupa demokrasilerinin yanında yer verme çabalarından dolay övülmüştü. Ancak, son bir yılda laik Türk toplumuna İslami değerler empoze etme girişimleri, siyasi muhalefet grupları arasında alarm yarattı ve geçen sonbaharda DA İstanbul ve diğer büyük kentlerde on binlerce insanın sokağa dökülmesine yol açan öfkeli bir tepki tetikledi."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin