La Nina etkisi! İstanbul için en net tarih belli oldu. Kardan göz gözü görmeyecek. Her yer beyaza bürünecek. Meteoroloji tarih verdi. O iller için uyarı yapıldı: En çok onlar etkilenecek!

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi bölgelerde yaşayanlar kar yağışına kendilerini hazırlasın. Kar yağışı için tarih verildi. Sıcak havalara uzun bir süre veda...

Google Haberlere Abone ol
La Nina etkisi! İstanbul için en net tarih belli oldu. Kardan göz gözü görmeyecek. Her yer beyaza bürünecek. Meteoroloji tarih verdi. O iller için uyarı yapıldı: En çok onlar etkilenecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve uzmanlar önümüzdeki dönemin soğuk ve sert geçeceğini belirtiyor. Peki İstanbul'a ne zaman kar geliyor? La Nina kışı etkisinden de söz ediliyorken İstanbullular ve çevresi kar yağışına ne zaman şahit olacak?

Türkiye genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye başlarken İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kar yağışı için gözler Meteoroloji'ye çevrildi.

KAR HANGİ AYDA YAĞACAK?

Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre, İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler ocak ayında yoğun bir kar yağışı etkisi altında olacak.

OCAK AYINDA YOĞUNLAŞACAK

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, yaptığı değerlendirmede "Aralık'ın 10-15'i arasında ilk ciddi kış provası yapılacak. Aralık'ın 20'sinden sonra özellikle yılbaşından sonra ise 2022-2023 La nina kışı tam olarak etkisini yansıtmaya başlayacak ve ocak ayında da çok ciddi anlamda yoğun ve etkili kar yağışları bekliyoruz.

EN ÇOK MARMARA ETKİLENECEK

Bu yoğun kar yağışı en fazla Marmara bölgesini etkileyecek. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler etkilenecek." ifadelerini kullandı.


LA NİNA ETKİSİ

2022-2023 kış mevsiminin sert geçeceğini vurgulayan uzmanlar, şehir merkezlerine kar yağışının 10-15 Aralık gibi başlayacağını olacağını öngörüyor. Ayrıca La Nina kışı ile birlikte gece ve gündüz sıcaklıkları arasında 20 derecelik sert sıcaklık farklarının yaşanacağı belirtiliyor.

La Nina, daha geniş El Nino-Güney Salınımı iklim modelinin bir parçası olarak El Nino'nun daha soğuk karşılığı olan okyanus ve atmosferik bir fenomendir. La Nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olan bir hava akımına verilen ad olarak adlandırılabilir.Pasifik üzerinde bulunan basınç sistemlerine etki eden La Nina, Türkiye üzerinde direkt etki gösteremez fakat Pasifik üzerinde gösterdiği etki dolaylı yoldan Türkiye'yi de etkisi altına alır.La Nina kuvvetlendiği zaman dünya soğuma evresine giriyor ve buzul miktarları artıyor. La Nina döneminde sıcak sular Asya kıtasına doğru giderken, ABD ve diğer bölgelerde hava soğumaktadır. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin