KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları ne zaman? İşte KYK yurt ücretleri…

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), milyonlarca öğrencinin barınma ihtiyacı için başvuru tarihlerini duyurdu. 2021 – 2022 yeni eğitim – öğretim yılı için hazırlıkların tamamlanmasıyla beraber yaşadıkları şehirden başka şehre üniversite için gidecek olan öğrenciler, KYK yurt başvurularını da araştırmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise, KYK yurt başvuruları hakkındaki soruları yanıtladı. İşte detaylar!

Google Haberlere Abone ol
KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları ne zaman? İşte KYK yurt ücretleri…

KYK yurt başvuruları ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, soruları yanıtladı. Üniversite eğitimini tamamlamak için yaşadıkları şehirden ayrılan öğrenciler, üniversitelerin açılma tarihi yaklaştıkça KYK yurt ücretlerini de araştırmaya başladı. Peki KYK yurt başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır?

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Üniversite kayıtlarının halen devam etmesiyle beraber, bulundukları şehirden üniversite için ayrılacak olan milyonlarca öğrenci KYK yurt başvurularının nasıl olacağını da merak ediyor. Üniversitelerin örgün eğitim programlarına kayıt olan birçok öğrenci barınma ihtiyaçları için devletten destek alıyor.

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları ne zaman? İşte KYK yurt ücretleri…

Üniversiteye yeni gidecek olan öğrencilerin KYK yurt başvuruları başlarken, aynı zamanda pandemi nedeniyle geçtiğimiz sene üniversitede yüz yüze eğitime geçemeyen ve 1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversiteye kayıtlarını yaptıran ara sınıf öğrencileri de KYK yurt başvurusunda bulunabilecek.

Öğrenciler KYK yurt başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirecek.

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları ne zaman? İşte KYK yurt ücretleri… - Resim : 2

Başvuru sırasında verilen formda öğrenciler; sosyal, eğitim ve ekonomik durumlarına dair istenen bilgileri eksiksiz şekilde tamamlayacak.

KYK Yurt başvuru ekranı için TIKLAYIN!

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları ne zaman? İşte KYK yurt ücretleri… - Resim : 3

KYK yurt başvuruları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 'Üniversiteli arkadaşlarım GSB yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı… Sağlıklı, güvenli, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz.'' Açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamaya göre KYK yurt başvuruları, 12 Eylül günü saat 23:59'da son bulacak.

Ayrıca, 1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversite kayıtlarını tamamlayan ara sınıf öğrencileri de başvurularını e-Devlet üzerinden tamamlayabilecek.

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK yurt başvuruları ne zaman? İşte KYK yurt ücretleri… - Resim : 4

Bakan Kasapoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, 10 Eylül 2021 tarihinden sonra kayıtlarını gerçekleştirecek olan ek kontenjan, özel yetenek, yurt içi-yurt dışı değişim öğrencileri, yatay-dikey geçiş öğrencileri ve lisansüstü öğrencileri yurt başvurularını daha sonra açıklanacak bir tarihte gerçekleştirecek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin