KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca öğrencinin beklediği Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları merak ediliyor. Yaşadıkları şehirden başka bir şehre okumak için giden binlerce öğrenci, barınma ihtiyacı için devletten destek alıyor. KYK yurtlarında kalmak için başvuru yapan öğrenciler, okullar açılmadan KYK sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları için binlerce öğrencinin gözü, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. KYK yurtlarına başvuru işlemleri 12 Eylül Pazar günü saat 23:59’da sona erdi. Başka şehirde okumaya giden öğrencilerin birçoğu barınma ihtiyacı için KYK yurtlarında kalıyor. KYK yurtlarında kalmak için başvuru yapan adaylar ise sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK YURT BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Bakanlığa bağlı öğrenci yurtlarına yeni dönem yurt başvurularının 12 Eylül saat 23.59'da sona ereceğini duyurmuştu.

10 Eylül Cuma gününden sonra üniversiteye kayıt yaptıracak olan ek kontenjan, yatay-dikey geçiş, özel yetenek, lisansüstü, yurtiçi, yurtdışı değişim programı öğrencileri ve kendi imkanları ile eğitim görmek için gelen uluslararası öğrencilere ait yurt başvurularının ise ilerleyen tarihlerde alınacağı açıklandı.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 2

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalmak için başvuru yapan öğrenciler, sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor.

KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak sonuçların, başvuruların tamamlanacağı 12 Eylül tarihinden itibaren 1-2 hafta içerisinde açıklanacağı öngörülüyor.

Sonuçlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın resmi internet sitesi ile e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

 KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 3

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kurumun resmi internet sitesinde, 'Bakanlığımıza bağlı yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barınma durumuna göre farklı yurt ücretleri uygulanmaktadır.' ifadesi yer almaktadır.

Buna göre;

  • 1. TİP KYK YURTLARI

KYK Yurt Ücreti: 230

Depozito Ücreti: 314

  • 2. TİP KYK YURTLARI

KYK Yurt Ücreti: 250

Depozito Ücreti: 342

  • 3. TİP KYK YURTLARI

KYK Yurt Ücreti: 290

Depozito Ücreti: 342

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? - Resim : 4

  • 4. TİP KYK YURTLARI

KYK Yurt Ücreti: 325

Depozito Ücreti: 444 

  • 5. TİP KYK YURTLARI

KYK Yurt Ücreti: 360

DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

  • 6. TİP KYK YURTLARI

KYK Yurt Ücreti: 390

Depozito Ücreti: 533

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin